Με τσικουδιές, κρητικά μαντήλια, αγκαλιές και μια μαντινάδα, ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα με απώτερο στόχο να κερδίσει όσο χαμένο έδαφος είναι εφικτό και να ανεβάσει αισθητά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ένιωσε το καλωσόρισμα των Ανωγείων.

«Ο αετός δεν ταπεινώνεται ούτε τσ ελπίδες χάνει, μόνο είναι πάντα στην κορυφή, ό,τι καιρό κι αν κάνει», ήταν η μαντινάδα που του αφιέρωσε ο γνωστός μαντιναδολόγος Αριστείδης Χαιρέτης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διασκεδάζει την παρουσία του στο ιστορικό χωριό και να μιλά για αρκετή ώρα στους κατοίκους.

«Αυτό που διακυβεύεται την επόμενη μέρα είναι η ζωή μας. Με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές η χώρα. Θα κυβερνηθεί με ένα πρόγραμμα που δίνει βάρος στην ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΣΥ, να καταπολεμηθεί η ακρίβεια ή με ένα πρόγραμμα που θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία και θα συνεχίσει τη λεηλασία του εισοδήματος μέσα από την ενίσχυση των ισχυρών και τη φορολεηλασία των πολλών;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εξήγησε ότι τα κρίσιμα ζητήματα είναι αν «θα συνεχιστεί η αναδιανομή εισοδήματος μέσα απ’ τη φορολεηλασία με τον υψηλό ΦΠΑ, αν θα γίνει η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας με τοις 700.000 πλειστηριασμούς που αναμένονται το επόμενο διάστημα, αν θα ενισχυθεί η δημόσια υγεία και παιδεία υγεία ή τα κολέγια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Σε ό,τι αφορά στη φορολογία και στο επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έχει βάλει ούτε έναν φόρο, τόνισε ότι «όταν διπλασιάζεται το κόστος στο καλάθι του νοικοκυριού αλλά ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός δεν είναι ανάγκη να φορολογηθείς, διπλασιάζεται ο φόρος που πληρώνεις. Το ίδιο και με τη βενζίνη. Αυτό έγινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη χώρα. 6 δισ. παραπάνω πλήρωσαν οι πολίτες, που πήγαιναν στα καρτέλ της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και στα διυλιστήρια, για να κρατάνε ψηλά τις τιμές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι «θα αποδεχθούμε την ετυμηγορία του λαού όποια και αν είναι» και υποστήριξε πως «σας δίνω σήμερα κάτω από τον Ψηλορείτη: όποια κι αν είναι αυτή η ετυμηγορία θα σταθούμε στα πόδια μας, θα παλέψουμε, θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον αγώνα για να στηρίξουμε τους αδύναμους, τους μεσαίους και να ξαναφέρουμε αργά ή γρήγορα την προοδευτική παράταξη στο τιμόνι του τόπου».

«Κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που θα πάει σε οποιαδήποτε άλλη κάλπη εκτός απ’ αυτή του ΣΥΡΙΑ αντικειμενικά ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Εμείς έχουμε στόχο να ανατρέψουμε τον συσχετισμό, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε στόχο την επόμενη μέρα να είμαστε δυνατοί απέναντι στις πολιτικές αυτές που λεηλατούν τα συμφέροντα της κοινωνίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι σ’ αυτή την πρόταση θα υπάρξουν και ψηφοφόροι της ΝΔ που θα συμφωνήσουν «γιατί ξέρουν ότι είναι σταθερότητα για τον τόπο ένα πολιτικό σύστημα με ισχυρούς πυλώνες και όχι ένα σύστημα που θα είναι ανεξέλεγκτος αυτός που θα κυβερνά».

Για το επίμαχο θέμα της Ροδόπης που βρίσκεται πολύ υψηλά στην πολιτική αντιπαράθεση, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε:

«Σήμερα, αδίστακτοι επειδή δεν βάφτηκε μπλε κι αυτό το κομμάτι του εκλογικού χάρτη βγαίνουν και λένε χωρίς ντροπή ότι ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα με αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια είναι προδότες. Πού θα φτάσουν; Βγήκε η κ. Μπακογιάννη εκεί και βρήκε τη μειονότητα και τους είπε αν δεν μας ψηφίσετε εμάς θα περάσετε δύσκολα. Αυτό δεν είναι μήνυμα μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα, είναι μήνυμα σε κάθε κοινωνική κατηγορία σε κάθε πολίτη.

Το είπε μπροστά στις κάμερες για να πάει σε κάθε σπίτι, ότι αν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που έχουν διαφορετική γνώμη απ’ τη δική τους εξουσία θα περάσουν δύσκολα. Εμείς λέμε στον τόπο μας ότι η δημοκρατία θα παραμείνει ισχυρή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τον αγώνα για να μην αισθάνεται κανείς φόβο».