Ξεχνώντας αυτό που προσπάθησε να χτίσει αμέσως μετά την ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε και στη χθεσινή ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης τη θετική ατζέντα και καταφέρθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Μίλησε για «επιλογή της Δεξιάς παράταξης να ρίξει στην αρένα εθνικά ζητήματα», αναφέρθηκε στην κατά τον ίδιο μόνιμη επιλογή της Δεξιάς διαχρονικά να χωρίζει τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα και έστειλε μήνυμα μάχης μια και η νίκη έχει κριθεί.

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα! «Αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φίλες και φίλοι. Πολεμάμε! Μαθημένοι στα δύσκολα, στις νίκες, αλλά και τις ήττες, στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη για όσα εμείς θεωρούμε δίκαια και ανθρώπινα».

Αυτό, βέβαια, που προσπαθούν να «μετρήσουν» οι ψηφοφόροι αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή δεν είναι ο προεκλογικός λόγος του Τσίπρα. Άλλωστε υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και η αλήθεια είναι ότι το πράγμα φαίνεται να πηγαίνει στον αυτόματο, μέχρι να φτάσουμε στις 26 Ιουνίου.

Εκεί πέφτει όλο το βάρος, στις προθέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον και το αν θα κάνει πράξη τη σκέψη που είχε μετά την 21η Μαΐου («ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ») ή αν θα επιλέξει να παραμείνει στο τιμόνι όπως άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του λέγοντας ότι θα είναι εκεί και την επομένη του μήνα, να δώσει τη μάχη για να παρεμποδιστεί η κοινωνική λεηλασία.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται σήμερα την Αχαΐα, ακόμα ένα από τα κάστρα που έπεσαν και μιλά στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα.