Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα παραβρεθεί στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την αυριανή καθιερωμένη προσύνοδο των ηγετών του PES.

Ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί.

Οι μελλοντικές εσωκομματικές διαδικασίες άλλωστε, αυξάνουν όλων των ειδών τα σενάρια.

Μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ορισει καμία από τις εσωκομματικές διαδικασίες που αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο δρόμο προς τον προγραμματισμό του έκτακτου Συνέδριου. Εκεί θα τεθούν και ζητήματα ηγεσίας, όπως έγινε γνωστό στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, η Ομπρέλα με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά από τις κατά τόπους συζητήσεις, το Σάββατο θα πραγματοποιήσει κλειστή πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών της, μέσω διαδικτύου. Εκεί αναμένεται να χαραχθεί η «γραμμή» που θα κρατήσουν τα στελέχη της μπροστά στις εξελίξεις στο κόμμα. Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθεί, σύμφωνα με πηγές είναι της επιλογής υποψηφίου ανθυποψηφίου του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.