Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 17χρονος που συνελήφθη χθες Σάββατο για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο 17χρονος σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, είναι γνωστός των αρχών, καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με συμμετοχή σε επεισόδια. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του προέδρου του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Οι κατηγορίες που θα τους αποδοθούν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη), ενώ κατηγορούνται και για βία κατά πολιτικών προσώπων. Ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση είναι και μία γυναίκα.

«Η κυβέρνηση να σταματήσει την σπέκουλα»

«Να σταματήσει η κυβέρνηση την αποπροσανατολιστική σπέκουλα», ζήτησε με νέα του ανάρτηση στο Twitter, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη και προσθέτει: «Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».