Δριμύ κατηγορώ από τον Κυριάκο Βελόπουλο στην ομιλία που έκανε στο Κοινοβούλιο για τη συζήτηση και την ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του από βήματος Βουλής:

«Ζούμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, όπου ο πρωθ. δεν ανακοινώνει εκλογές, την ώρα που ο ίδιος ο Ερντογάν έχει ανακοινώσει ημερομηνία. Ο κος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τηλεοράσεως εκλογές τον Μάϊο, αλλά δεν είπε μέρα. Παίζει με τους θεσμούς και αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Είναι φοβικός και ανεύθυνος για όσα γίνονται.

Επιχειρεί, όπως και οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης να κάνει διάχυση της ευθύνης. Τους υπενθυμίζουμε αυτό που είπε ο Μολιέρος: Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε.

Τι σημαίνει Έλληνας πολιτικός; Σύμφωνα με όλου σας, ο Έλληνας πολιτικός είναι πάντα φοβικός, κρύβεται από τα ΜΜΕ, ψάχνει για ασυλία. Αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί. Με όλα αυτά έχουμε πολιτικούς περιορισμένης ευθύνης, που νομίζουν ότι απευθύνοντια σε πολίτες περιορισμένης αντίληψης, μέσω δικαιοσύνης και ΜΜΕ περιορισμένων δυνατότητων.

Αλλά εκείνο που δεν περίμενα είναι η τόση απελπισία που έχει πιάσει το πολιτικό σύστημα
της χώρα, ώστε ο κος Ανδρουλάκης να προτείνει, πριν τις εκλογές και παραβιάζοντας τις
εκλογές, πρόσωπο κοινής αποδοχής για κυβερνήτη. Δηλ. λέει «ναι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά
καρτ. Το θέμα είναι, ο ίδιος ο κος Ανδρουλάκης δεν θέλει ή δεν μπορεί να κυβερνήσει; Ιδού
η απορία;

Παίζετε όμως με τις λέξεις και τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Από το «όλα λειτουργούσαν» που μας λέγατε την πρώτη μέρα, περάσαμε στον κο. Οικονόμου που είπε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του δικτύου. Εμείς είπαμε ότι ο σταθμάρχης μπορούσε στον τοπικό πίνακα ελέγχου να χαράξει αυτόματη πορεία, που είναι είδος τηλεδιοίκησης.

Το Σάββατο θα γιορτάσουμε 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα άχρηστα καλάθια των φτωχών. Το καλάθι του Άη Βασίλη, το καλάθι της νοικοκυράς, το καλάθι του νονού, το καλάθι του Πάσχα. Χάσατε τα αυγά και τα καλάθια. Το μόνο καλάθι που αξίζει σε όλα αυτά είναι το καλάθι των αχρήστων.

Ξεπουλάτε τα πάντα. Ακόμα και το νερό. Αλλά οι πισίνες στις βίλες και τα πολυτελή υπνωτήρια της «LIVE YOUR MYTH IN GREECE» θα ξεχειλίζουν και εσείς θα βγείτε ως νέες Αντουανέτες να συμβουλέψετε: «αν δεν έχετε νερό πίνετε κόκα κόλα». Οι προεκλογικές υποσχέσεις σας θα συμπεριλάβουν και ένα WATER PASS; Στο χρηματιστήριο του νερού οι σταγόνες θα τιμολογούνται όπως το αίμα, ο χρυσός και το πετρέλαιο;

Οι Έλληνες αφού εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ, όπως ο Ελπήνωρ (σύντροφος του Οδυσσέα που δεν διακρινόταν για την ευφυία του), τώρα θα καταλάβουν ότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ τα
θέλει όλα: το χώμα που πατάμε, τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε».