«Φωτιές» άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα – μετά τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες – όπως όλα προμηνύουν – δύσκολα θα δώσουν αυτοδυναμία.

Ολοι μιλούν για τον “άγνωστο Χ” και η πρόταση εκλαμβάνεται σαν απόπειρα υπονόμευσης του σεναρίου μιας κυβέρνησης συνεργασίας- αφού θεωρείται τελείως απίθανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση- αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σίγουρα κάποιος που ενδιαφέρεται…. Και αυτός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η απάντηση από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήρθε αμέσως με πολλά από αυτά να κάνουν λόγο για «θεσμική ασέβεια» από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. O πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, απάντησε:

“Ρωτήστε τον ίδιο τι ακριβώς εννοούσε”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Για αυτό αγωνίζομαι και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε άλλους τι εννοούν”.

Τι απαντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σύμφωνα με το Mega, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου απάντησαν ως εξής: «Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης», ήταν η απάντηση από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου.