Ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη παραιτούμενος, όμως από τότε (πλην των όσων έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα») δεν έχει δημόσια απαντήσει.

Σήμερα, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τον… προέτρεψε να βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Πολλοί, μάλιστα, ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη προτροπή ως ένα μήνυμα προς τον τέως υπουργό, θυμίζοντας ότι για παράδειγμα στην περίπτωση των υποκλοπών, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο Γρηγόρης  Δημητριάδης ναι μεν πέρασε την πύλη της Βουλής, αλλά σε «κλειστές» συνεδριάσεις και δίχως τότε απαραίτητα με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, αλλά κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.

Συνεπώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να βγάλει στη σέντρα τον τέως υπουργό Υποδομών και ειδικά μετά τα όσα φέρεται να είπε στον Γιώργο Παπαχρήστο. «Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;», φέρεται να είπε ο τέως υπουργός, την ώρα που αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές διαφωνούν με την απόφασή του να είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές

Θυμίζουμε ότι, μετά τους Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο, τοποθετήθηκαν οι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Φωτεινή Πιπιλή, οι οποίοι με τη σειρά τους διαφώνησαν. Μάλιστα, εντός της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν βλέπουν θετικά την υποψηφιότητά του, θεωρώντας ότι δημιουργεί πρόβλημα στη «γαλάζια» παράταξη. Αντιλαμβάνονται, όμως, και οι ίδιοι ότι η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο και όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το τελευταίο που θέλει είναι να δημιουργήσει εσωτερική αναταραχή με έναν… Καραμανλή. 

Για την ιστορία, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα είπε: «Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει τη δική του άποψη. […] Ο κ. Καραμανλής έχει παραιτηθεί και έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι αυτός. Προφανώς, έχει αναλάβει τις ευθύνες του και νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής, το επόμενο διάστημα, θα επιλέξει και αυτός να τοποθετηθεί».

Photo credits: Eurokinissi