Θέση για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα με πρώτο και καλύτερο την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου προέδρου, πήρε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε πρόεδρος της Βουλής τόνισε αρχικά ότι «ουδέποτε υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής. Κι αυτό προκαλεί έναν διχασμό στην άσκηση πολιτικής ενώ χάνεται το σκέλος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική η αντιπολίτευση». Χαρακτήρισε δε ως μικροπολιτική το «να έρθει κάποιος από χαμηλά και να καθαρίσει το κόμμα».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Κασσελάκη στον Βόλο που έγινε αντικείμενο κριτικής, ο κ. Βούτσης κράτησε ουδέτερη στάση.

«Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον θέτοντας το ζήτημα των υποδομών. Ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στο τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους».

Κλείνοντας, ο Νίκος Βούτσης ισχυρίστηκε ότι λειτουργεί διχαστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ το αφήγημα που επιστρατεύουν μέλη του κόμματος για υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά ενώ εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσουν οι αποχωρήσεις.