Η σύνθεση της νέας Βουλής βρίσκει ορισμένα ζευγάρια της πολιτικής να μοιράζονται τα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για παράδειγμα, μαζί στη Βουλή θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να κρατήσει την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης και έτσι ο ηθοποιός θα εκλεγεί στην Α’ Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχτηκε σκληρή κριτική και αποδοκιμασίες από πρώην στελέχη του κόμματος, για τα πρόσωπα που έβαλε στις εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια, αλλάζοντας τη σειρά κατάταξης και βάζοντας «κολλητούς» της στη θέση των πρώτων σε σταυρούς.

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ανάμεσα στους «τυχερούς» που θα κάθονται σε διπλανά έδρανα για την επόμενη τετραετία είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Έφη Αχτσιόγλου προφίλ

Ποια ζευγάρια «χώρισε» η λαϊκή ψήφος

«Χωριστά» θα πορευτούν οι Σωκράτης Φάμελλος με τη σύντροφό του Αναστασία Γκαρά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη στη Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η σύντροφός του, επίσης υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειαζόταν για να επανεκλεγεί.

Γκάρα

Η Μαρίνα Κοντοτόλη κρατάει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Τρικάλων, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έμεινε εκτός στη Β΄ Πειραιώς. Oι δυο τους, παρότι κρατούν χαμηλούς τόνους, είναι ζευγάρι, με τη σύντροφο του Γιάννη Ραγκούση να κάνει την έκπληξη στις εκλογές του Μαΐου και να βγαίνει πρώτη στα Τρίκαλα.

Ραγκούσης