Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει με πατημένο γκάζι σε έναν δρόμο που δεν έχει επιστροφή έκανε σήμερα ο Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο Action 24.

Την ώρα που στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, ο άλλοτε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει… καθίζηση και αποχωρήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας, όπως είπε και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Είναι Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά λένε οτι θέλουν να είναι κόμμα εξουσίας. Η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων, όμως, δεν είναι στη ριζοσπαστική αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά, βρίσκεται πιο αριστερά από τους ψηφοφόρους του» τόνισε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι «αν θες να είσαι κόμμα εξουσία πρέπει να κινηθείς κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως μαστίζεται από τις παιδικές αρρώστιες του λαϊκισμού και του αριστερισμού».

Κλείνοντας, ο Κώστας Χρυσόγονος προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών. Αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα μετακινηθεί και το εκλογικό ακροατήριο και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά ποσοστά του 2009».