Αρκετοί νυν βουλευτές που μπαίνουν στην όγδοη, ακόμη και στην ένατη (!), δεκαετία της ζωής τους, κρίνουν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσουν από τα κοινά. Να δώσουν την ευκαιρία στη νέα γενιά, στο Κοινοβούλιο. Και σωστά.

Υπάρχει όμως κι ένας, γεννηθείς το 1937, που δεν σκέπτεται έτσι. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Πάντζα. Ο άλλοτε ηθοποιός είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική ενώ βαδίζει προς το 87ο έτος της ηλικίας του. «Δεν υπήρχε κάποιος νεότερος να μπει στο ψηφοδέλτιο;» αναρωτιούνταν πολλοί εντός κόμματος – και άδικο δεν έχουν…

Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει υποψήφια η 27χρονη Δανάη Βουτυράκου, από κοντά και ο 86χρονος Πάντζας…

Βέβαια ο Πάντζας είναι… παλιός στην πολιτική, αναλογιστείτε πως η πρώτη του ενασχόληση με τα κοινά ήταν με την ΕΔΑ το 1951. Αργότερα συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του οποίου ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής το 1986. Το 1994 όμως αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στο ΔΗΚΚΙ, με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος στη Β’ Αθηνών σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκλογική περιφέρεια, το 2002 και το 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. Εξελέγη βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, όχι όμως το 2019.