Δύο φορές φέρεται να έχει καταθέσει η νομική εκπρόσωπος της Κομισιόν για την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Από την πλευρά του, επαναλαμβάνουν πως όσα ακούγονται είναι «ψεύδη και συκοφαντίες», ενώ υπάρχουν ερωτηματικά, σύμφωνα με τους συνήγορους του πρώην ευρωβουλευτή, σχετικά με την προεκλογική συγκυρία της αποκάλυψης της καταγγελίας που έχει γίνει από το 2020.

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη κατάθεση της καταγγέλλουσας δόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, όταν κατήγγειλε τον βιασμό και τις σωματικές βλάβες. Τότε ανέφερε την ιδιότητα του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά όχι το όνομά του. Αν το έδινε εκείνη τη στιγμή, τότε ο ευρωβουλευτής θα έπρεπε να συλληφθεί, καθώς το αδίκημα είναι αυτόφωρο.

Η δεύτερη κατάθεση δόθηκε, σύμφωνα με την επίσημη θέση της καταγγέλλουσας, δόθηκε τον Μάιο του 2020. Τότε έδωσε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ευρωβουλευτής, όμως, δεν μπορούσε να συλληφθεί γιατί είχε περάσει το αυτόφωρο.

Τρία χρόνια μετά, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη θα μάθουν αν υπάρχουν και μάρτυρες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βελγίδας συνηγόρου του, ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής δεν έλαβε πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας, καθώς η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Η ποινή που αντιμετωπίζει και η διαδικασία της άρσης ασυλίας

Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 έτη. Αν όμως κριθεί κατά συρροήν δράστης κακοποίησης, τότε η ποινή θα είναι, πιθανώς, βαρύτερη, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Τα πρόσωπα που ενδέχεται να καταγγείλουν τον Γεωργούλη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του φέρονται να αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

«Υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του. Έβριζε και είχε εξάρσεις», αναφέρει μαρτυρία.

Από το γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη πάντως έχουν περάσει πολλοί βοηθοί. Τουλάχιστον τέσσερις έχουν παραιτηθεί -δεν έχουν όλοι παραιτηθεί όμως για λόγους κακοποίησης. Επίσης, πολλές νέες κοπέλες -κυρίως- έχουν περάσει από εκεί για λίγους μήνες για πρακτική, όπως προβλέπει το συμβόλαιό τους, σύμφωνα με το Star. Μάλιστα, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ανακοινώσει διαδικασία επιλογής μέσω κοινωνικών δικτύων.

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε ασκούμενη στο γραφείο του, η οποία κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά ενώ μία εκ των νέων καταγγελιών προέρχεται από έναν άνδρα, ο οποίος άνηκε στο μόνιμο προσωπικό του γραφείου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για δικηγόρο, ο οποίος είχε εργαστεί και στο παρελθόν σε γραφείο άλλης ευρωβουλευτού, της Κωνσταντίνας Κούνεβα, και αργότερα ανέλαβε το γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με το Mega, από την αρχή οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές ενώ αυτός ήταν ο άνθρωπος που σύστησε στο γραφείο μία από τις άλλες δυο καταγγέλλουσες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατήγγειλε μάλιστα πως ο γνωστός ηθοποιός τού είχε κάνει και body shaming παρά το γεγονός πως και ο ίδιος στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα με την αυξομείωση του βάρος του.