Την ώρα που οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν την Νέα Δημοκρατία να αγγίζει την αυτοδυναμία, τα σενάρια αναφορικά με την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη φουντώνουν, δείχνοντας μάλιστα αλλαγές στις συνθέσεις των υπουργείων, με ελάχιστα νέα πρόσωπα στις επιλογές του.

Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για την ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών από τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τον Νίκο Παπαθανάση που βρισκόταν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μια και ΕΣΠΑ,ΣΔΙΤ και ταμείο ανάπτυξης περνούν στην διαχείριση του εν λόγω υπουργείου και δεν θα ελέγχονται πλέον από τον Ανάπτυξης.

Στο Υπουργείο Εργασίας πιθανότατα μετακομίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Τα κλειδιά του Υπουργείου Εξωτερικών πηγαίνουν στον κύριο Γεραπετρίτη όπως όλα δείχνουν, ενώ του Άμυνας στον Νίκο Δένδια, ο οποίος θα πλαισιώνεται από το Νίκο Χαρδαλιά.

Σε σχέση με το Υπουργείο Παιδείας, είναι σχεδόν οριστικό πως μετά την επιτυχημένη πορεία του στην ψηφιακή διαχείριση, ο κύριος Πιερρακάκης καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και στα ζητήματα της εκπαίδευσης που διαρκώς ποικίλουν.

Στα χέρια του κυρίου Χρυσοχοΐδη περνά το Υπουργείο Υγείας, μαζί με τον οποίο θα βρίσκονται η κυρία Αγαπιδάκη και ο κύριος Θεμιστοκλέους.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναλαμβάνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το Εξωτερικών ως αναπληρωτής, θα βρεθεί στο Προστασίας του Πολίτη.

Σταθερά στο πόστο της η Λίνα Μενδώνη, που θα διατηρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ η Νίκη Κεραμέως φαίνεται πιθανό να αναλάβει το Εσωτερικών.

Ξεχωριστή μνεία για τον Δημήτρη Παπαστεργίου, εν ενεργεία Δήμαρχο Τρικάλων και μάλιστα από τους πιο επιτυχημένους, όπως θεωρείται, στο αξίωμα του, στον οποίο θα γίνει πρόταση όπως φαίνεται να αναλάβει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε σχέση με το Υπουργείο Οικογένειας, που συμπεριλήφθηκε στις προθέσεις Μητσοτάκη για την νέα τετραετία, φαίνεται πως η Σοφία Ζαχαράκη θα αναλάβει θέση υπουργού, ενώ με 15-20 δισ. ευρώ αναμένεται να «προικοδοτηθεί» για την επόμενη διετία και με δυϊκές αρμοδιότητες, με συναρμόδια υπουργεία, κυρίως το Εργασίας, το οποίο χειρίζεται σήμερα αντίστοιχα θέματα.