Το Πάσχα είναι καθ’ οδόν και στοιχηματίζουμε ότι ανυπομονείτε να ετοιμάσετε μερικές σπιτικές λιχουδιές και εντυπωσιακά πασχαλινά γλυκά που θα κλείσουν εντυπωσιακά το γιορτινό τραπέζι και θα τα απολαύσουν οι συνδαιτημόνες σας.

Ψάχνετε για κάτι που δεν ανήκει στα κλασικά γλυκά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αυτό το Πάσχα; Αυτά τα 5 διαφορετικά πασχαλινά γλυκά σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

5 πασχαλινά γλυκά που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σου

Μπισκότα Bird’s Nest

Τα τραγανά chow mein noodles διπλώνονται σε λιωμένη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο και στη συνέχεια σχηματίζονται σε μικρές φωλιές με σοκολατένια αυγά από πάνω… είναι ίσως το πιο χαριτωμένο πράγμα που θα φτιάξετε αυτό το Πάσχα.

Συστατικά

8 ουγγιές ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
2 oz. (1/3 γρμ.) τσιπς φυστικοβούτυρου
1 κ.σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
2 1/2 γρμ. τραγανά noodles
27 πασχαλινές καραμέλες σε σχήμα αυγού

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε ένα μέτριο, ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, ψήστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η λιωμένη σοκολάτα για περίπου 1 λεπτό συνολικά.

Βήμα 2: Προσθέστε τα τσιπς φυστικοβούτυρου και το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα noodles Chow Mein και ανακατέψτε.

Βήμα 3: Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μείγμα νουντλς σε ένα δίσκο λαμαρίνας με αντικολλητική επένδυση. Σχηματίστε 9 ρουστίκ φωλιές. Δημιουργήστε μια μικρή εσοχή στο κέντρο και μετά τοποθετήστε τα αυγά σε εσοχή.

Βήμα 4: Βάλτε τις φωλιές στο ψυγείο ή τοποθετήστε τις σε δροσερό μέρος για να σταθεροποιηθούν για περίπου 20 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

5 πασχαλινά γλυκά που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σου

Πουτίγκα μπανάνας

Με στρώσεις από πουτίγκα βανίλιας, ώριμες μπανάνες, σαντιγί και μπισκότα γκοφρέτας, η πουτίγκα μπανάνας είναι το κλασικό επιδόρπιο που δεν θα χορτάσουμε ποτέ και από τα τοπ πασχαλινά γλυκά.

Συστατικά

1 (14 oz.) κονσέρβα ζαχαρούχου γάλακτος
1 1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 (5,1 oz.) συσκευασία μείγμα πουτίγκας βανίλιας στιγμής
3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 (12 oz.) κουτί μπισκότα γκοφρέτας βανίλιας
4 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εξοπλισμός

1 μικρό πιάτο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το συμπυκνωμένο γάλα, το πλήρες γάλα και το μείγμα πουτίγκας, σπάζοντας τυχόν σβώλους. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2: Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, για 2 έως 3 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη τη μισή σαντιγί για το σερβίρισμα. Προσθέστε την υπόλοιπη σαντιγί στο μείγμα γάλακτος.

Βήμα 3: Καλύψτε τον πάτο ενός μικροσκοπικού πιάτου με γκοφρέτες. Συμπληρώστε με το ένα τρίτο του μείγματος πουτίγκας. Σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση γκοφρέτες. Βάλτε από πάνω μια ομοιόμορφη στρώση από φέτες μπανάνας. Συνεχίστε να στρώνετε πουτίγκα, γκοφρέτες και μπανάνες μέχρι να φτάσετε στην κορυφή, τελειώνοντας με μια τελευταία στρώση πουτίγκας. Αφήνουμε στην άκρη τις υπόλοιπες γκοφρέτες για το σερβίρισμα.

Βήμα 4: Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

Βήμα 5: Προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη στην κρατημένη σαντιγί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί. Πάνω από την πουτίγκα μπανάνας θρυμματίζουμε τις κρατημένες γκοφρέτες.

5 πασχαλινά γλυκά που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σου

Κέικ με ραβέντι

Το ραβέντι είναι εντυπωσιακά όμορφο. Τα κοτσάνια ψήνονται μέσα στο κέικ, γίνονται μαλακά σαν μαρμελάδα και περιβάλλονται από μια τραγανή ζαχαρούχα κρούστα. Είναι γρήγορο και απλό –περισσότερο σαν κέικ για σνακ– που σημαίνει ότι μπορείτε να το φάτε ακόμη και με τα χέρια σας.

Συστατικά

Σπρέι με φυτίνη μαγειρικής
10 μίσχοι ραβέντι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. αλάτι kosher
2 μπάρες βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και ένα μέρος για επικάλυψη

1/2 φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 350° και αλείψτε ένα ταψί 9″x13″ με μαγειρικό σπρέι. Διαλέξτε τα 5 καλύτερα κοτσάνια ραβέντι και κόψτε το καθένα κάθετα. Κόψτε και τα υπόλοιπα 5 κοτσάνια σε λεπτά μπαστούνια.

Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή στο μπολ ενός μίξερ με βάση το εξάρτημα κουπιών), χτυπήστε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη και μετά προσθέστε εκχυλίσματα.

Προσθέστε τα ξηρά υλικά και χτυπήστε μέχρι να μείνουν μερικές στεγνές λωρίδες. Προσθέστε το βουτυρόγαλα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα λεπτά μπαστούνια ραβέντι.

Βήμα 4: Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί και λειώστε την κορυφή. Τοποθετήστε ραβέντι κομμένο στη μέση διαγώνια στην κορυφή του κέικ, κόβοντας κομμάτια όπως χρειάζεται για να χωρέσει. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια γενναιόδωρα με ζάχαρη.

Βήμα 5: Ψήνετε μέχρι να ροδίσει -και όταν μία οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση βγει καθαρή από το κέικ- για 40 έως 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά

5 πασχαλινά γλυκά που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σου

Μπάρες Crumble Φράουλα-Ραβέντι

Σας αρέσουν αυτές οι μπάρες με φράουλα-ραβέντι; Διαθέτουν πικάντικη γέμιση γλυκών φρούτων και βουτυρένιο κάλυμμα από ψίχουλα.

Συστατικά

Κρούστα & Θρύμμα

Σπρέι μαγειρικής
3 φλιτζάνια (360 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι (150 γρ.) βρώμη
1 φλιτζάνι (215 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. αλάτι kosher
1 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

Γέμιση φρούτων

3 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες (περίπου 12 ουγκιές), ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κομμάτια.
3 φλιτζάνια κατεψυγμένο ραβέντι (περίπου 1 1/2 lb.), αποψυγμένο, στραγγισμένο και συμπιεσμένο στεγνό και κομμένο σε φέτες.
1/3 φλιτζανιού (66 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Κρούστα & Θρύμμα

Βήμα 1: Τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε στους 375°. Λιπάνετε ένα ταψί 13×9 με μαγειρικό σπρέι. Στρώστε το ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 μεγάλες απέναντι πλευρές.

Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με στεγνά τα υλικά. Συνεχίστε να τρίβετε βούτυρο, σπάζοντάς το ανάμεσα στα δάχτυλά σας, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο και να σχηματιστούν μικρά θραύσματα και κομμάτια σε μέγεθος μπιζελιού.

Βήμα 3: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίζουμε πάνω από το μείγμα βουτύρου. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ρίξτε ελαφρά για να μοιραστεί. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ή καθαρά χέρια, συνεχίστε να ανακατεύετε το crumble μέχρι να υγρανθεί και να συγκρατείται όταν το πιέζετε.

Βήμα 4: Μεταφέρετε περίπου τα δύο τρίτα του μείγματος crumble στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού, πιέζοντας προς τα κάτω για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση. Ψύξτε το υπόλοιπο μείγμα crumble μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Γέμιση φρούτων

Βήμα 1: Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ρίξτε τις φράουλες, το ραβέντι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 2: Απλώστε τη γέμιση φρούτων πάνω από το crumble στο ταψί. Πασπαλίστε το κρατημένο μείγμα crumble, αφήνοντας μερικούς μεγάλους και μικρούς σβώλους.

Βήμα 3: Ψήστε μέχρι τα φρούτα να φουσκώσουν στο κέντρο και να ροδίσουν από πάνω, περίπου 35 λεπτά.

Βήμα 4: Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα σε μπεν μαρί και με τη βοήθεια μίας λαδόκολλας μεταφέρετε τη ράβδο σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε σε κομμάτια. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά

5 πασχαλινά γλυκά που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σου

Cheesecake Creamsicle χωρίς ψήσιμο

Αν είστε λάτρης των νοσταλγικών κρεμώδων γλυκών, τότε αφήστε μας να σας παρουσιάσουμε το νέο σας αγαπημένο τσιζκέικ. Ενσωματώσαμε τη γεύση γλυκού πορτοκαλιού σε αυτή την κλασική απόλαυση για την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση. Και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Συστατικά

Για την κρούστα:

24 μπισκότα ολόκληρα Golden Oreo, θρυμματισμένα
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Μία πρέζα αλάτι kosher

Για τη γέμιση:

1 (3-oz.) κουτί πορτοκαλί Jell-O
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 1/2 φλιτζάνι σαντιγί για επικάλυψη
2 (8-oz.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Τσιμπήστε λίγο αλάτι κοσέρ

Για γαρνίρισμα:

1 φλιτζάνι σαντιγί για επικάλυψη

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το πορτοκαλί Jell-O και το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως το Jell-O. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 2: Κάντε κρούστα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα τρίμματα Oreo, το βούτυρο και το αλάτι. Πιέστε στο κάτω μέρος ενός ταψιού 8″ και προς τα πάνω γύρω γύρω στις πλευρές.

Βήμα 3: Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε σε μείγμα τυριού κρέμα και μετά ρίξτε το μισό μείγμα στο κρύο Jell-O. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4: Βάλτε επάνω στην κρούστα, ρίχνοντας εναλλάξ 1/4 κούπας τυρί κρέμα και μείγματα Jell-O μέχρι να εξαντληθούν και τα δύο μείγματα. Με ένα μαχαίρι βουτύρου, ανακινήστε απαλά τις στρώσεις. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Βήμα 5: Για το σερβίρισμα: Όταν σφίξει, επικαλύψτε με σαντιγί το εξωτερικό του cheesecake και σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 6 ώρες 50 λεπτά