Την λένε Αλίσια Φράμις και αφού ολοκλήρωσε τη σχέση της με ένα μανεκέν, μια κούκλα βιτρίνας για να το πούμε πιο κατανοητά, θέλησε να πάει στο επόμενο επίπεδο και να τα φτιάξει με τον τέλειο, για εκείνη σύντροφο. Αυτός, βέβαια, δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι απτός, είναι ένα κατασκεύασμα AI, ένα ολόγραμμα, το οποίο όμως βασίστηκε σε χαρακτηριστικά που είχαν οι πρώην σύντροφοι της, τα οποία της άρεσαν. Και τώρα θα παντρευτούν!
Η Αλίσια είναι καλλιτέχνιδα και κάποια στιγμή, πριν μερικά χρόνια, αποφάσισε ότι είχε τερματίσει τις σχέσεις με ανθρώπους, οπότε δοκίμασε την τύχη της με την κούκλα, αλλά είχε κουραστεί από το πλαστικό και είπε να το γυρίσει στο άυλο, στο ψηφιακό, στα πίξελ. Έτσι, τροφοδότησε ένα πρόγραμμα AI με στοιχεία που είχαν οι προηγούμενοι σύντροφοι της (ελπίζουμε όχι και το μανεκέν), εξωτερικά και εσωτερικά, και το AI γέννησε το ολόγραμμα AILex.
Η Ισπανο-ολλανδή (μόνο ένας τέτοιος συνδυασμός θα έκανε κάτι τόσο παρανοϊκό), ακολουθώντας τα χνάρια της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, είπε στο όνομα της τέχνης, αλλά και με έναν κρυφό πόθο να έχει βρει το κελεπούρι, να παντρευτεί το καλοκαίρι που μας έρχεται με τον AILex.
Η τελετή θα γίνει στο Ρότερνταμ, στο μουσείο Depot Boijmans Van Beuningen και η Φράμις έχει προνοήσει για τους καλεσμένους από την πλευρά του γαμπρού, με τον μπουφέ να περιλαμβάνει μοριακή κουζίνα, ώστε να μπορούν να φάνε και τα ανθρωποειδή που θα είναι καλεσμένα. Και μη μας ρωτήσετε τι σημαίνει αυτό, γιατί ήδη φανταζόμαστε μια εξέγερση και τον Εξολοθρευτή.
AI-φιλόφυλοι και τεκνοθεσία από ολογράμματα και άβαταρ
Η ίδια η Φράμις, προς το παρόν είναι στο όριο να ξεφύγει από τη λογική και υποστηρίζει πως παρόλο που είναι στο πλαίσιο του περφόρμανς της, βλέπει ότι με το ολόγραμμα θα κάνει την αρχή σε μια νέα γενιά αγάπης όπου «οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις με ολογράμματα, ρομπότ και άβαταρ». Θέτει μάλιστα η Φράμις με αυτό το περφόρμανς ένα ζήτημα για το πώς εξελίσσεται η φύση των ανθρώπινων σχέσεων.
Αν πάντως θέλει την άποψή μας, πολυέξοδη φάση να έχεις σχέση με ολόγραμμα. Καίει πολύ ρεύμα, θα σε ηλεκτρίζει κάθε τρεις και λίγο και αυξάνει και το αποτύπωμα στο περιβάλλον. Καλύτερα να βρει έναν σύντροφο που να πέρδεται και να ρεύεται. Κι ίσως είναι καλύτερα κάποιος να σε γράφει και να μην απαντάει στα μηνύματά σου κι εσύ να έχεις μια ψευδαίσθηση ότι δεν τα έχει δει κι ας έχουν περάσει 10 μέρες, παρά να σε ολογράφει και να ξέρεις ότι έχει δει τα μηνύματα σου. Το ολόγραμμα μπορεί να κάνει τον ορισμό του ghosting!
Επίσης, ελπίζουμε μετά από αυτό να μη δούμε να προστίθεται στο LGBTQI κανένα O που να παραπέμπει σε ολογραμμοφιλόφυλους γιατί το βλέπουμε σε μερικά χρόνια το εργάκι να τσακωνόμαστε στα social για το αν πρέπει να παντρεύονται και να τεκνοθετούν τα ολογράμματα ή τα άβαταρ.