Η δήλωση του Νίκου Οικονομόπουλου για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών έδωσε την ευκαιρία σε όλες τις εκπομπές να κάνουν την ίδια και την ίδια ερώτηση σε όλους τους συνεντευξιαζόμενους, ελπίζοντας να εκμαιεύσουν την άποψη σε ένα θέμα που δεν επιδέχεται απόψεων στο τέλος της ημέρας. Όχι δημόσια τουλάχιστον, γιατί, προφανώς, ο καθένας έχει δικαίωμα να συζητάει ό,τι θέλει με την παρέα του και να εκφράζει με σύνεση, χωρίς να διοχετεύει μίσος για άλλους ανθρώπους, την άποψή του. Ως εκεί όμως. Την ίδια στιγμή, οφείλουμε κι όσοι κατανοούμε το δίκαιο, να μην αποδομούμε όσους δε συμφωνούν με αυτό, από τη στιγμή που δεν επηρέαζουν τον νόμο.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος ρωτήθηκε από τον Λιάγκα, δεν τοποθετήθηκε μόνος του, και απάντησε χωρίς να διακηρύσσει κάποιο μίσος, με βάση την άποψή του. Να του απαγορευτεί αυτό, δεν έχει δικαίωμα κανείς να το κάνει.

Από την άλλη όμως, η τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι κάτι που επιδέχεται απόψεων από τον οποιονδήποτε. Υπάρχουν ειδικοί για να κρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι ικανός να αποκτήσει παιδί, κι αυτό δεν αφορά μόνο τους γκέι, αφορά τους πάντες, γκέι, στρέιτ, τρανς κτλ.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος λοιπόν, μετά την απάντηση Καπουτζίδη για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, έδωσε την απάντηση που πρέπει να δίνουν όλοι όσοι τοποθετούνται δημόσια. Ενστάσεις ή αμφιβολίες να μένουν για τις συζητήσεις με την παρέα μας και να αφήνουμε τον λόγο στους ειδικούς.

Είπε ο ηθοποιός για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών ότι αν ένα παιδί είναι χαρούμενο με δύο γκέι γονείς, μακάρι να γίνει και λόγος δεν πέφτει σε κανέναν.

«Δεν είμαι ούτε ειδικός, ούτε νομικός να πω αν μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να αποκτήσει παιδί. Αν ένα παιδί περνάει καλύτερα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, με γεια του με χαρά του και μακάρι να γίνει. Μιλάει ως εκπρόσωπος τίνος; Αν είναι τόσο γνώστης των πράγματων, κρίμα που κάνει τέτοιες δηλώσεις, έχω την αίσθηση. Σ’ αυτό πρέπει να τοποθετηθούν και βιολόγοι και γενετιστές και διάφορες κατηγορίες επιστημόνων. Εμένα με ενδιαφέρει να περνάει καλά το παιδί. Αν περνάει καλά το παιδί και στα ομόφυλα ζευγάρια, μαγκιά του και να γίνει».

Ε, γίνεται μετά να μην του φωνάξεις με θαυμασμό την θρυλική του ατάκα για το πετσόκομμα και τα σκαμπό;