Πριν μερικές μέρες αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Θέα της Ευρώπης και αν έχεις βρεθεί ποτέ εκεί, ξέρεις πως είναι αλήθεια. Σε μια Αθήνα που έχει πάρα πολλά rooftop bars και εστιατόρια, το Rooftop La Suite Lounge στο St. George Lycabettus είναι το διαμάντι της Αθήνας, έχοντας σε σωστή απόσταση θέα προς την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ενώ προσφέρει και την τρομερή εμπειρία dining στους θόλους, όπου μπορείς να απομονώσεις τον ήχο από τα γύρω τραπέζια και να απολαύσεις την καλύτερη θέα της Ευρώπης και το ηλιοβασίλεμα με την παρέα σου.

Το εστιατόριο στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία δείπνου ακριβώς γιατί έχει αυτό το πλεονέκτημα να σου ενώνει την καλύτερη θέα της Ευρώπης με τη δύση του ηλίου, με τα χρώματα που αλλάζουν καθώς ο Ήλιος κατεβαίνει στο βάθος, να είναι ποιητικά και λυρικά στην όψη, να σε γεμίζουν και μόνο που τα βλέπεις. Σχεδόν δε σε νοιάζει αν θα φας τελικά, απολαμβάνεις και μόνο που βρίσκεσαι εκεί.

Η απόλαυση ενισχύεται από τη lounge μουσική που σε χαλαρώνει. Στην επίσκεψή μου στο St George Lycabettus όπου δοκίμασα το μενού της Άνοιξης, συνειδητοποίησα πως ο μόνος λόγος που έπιανα το κινητό, ήταν μόνο για να φωτογραφήσω το ηλιοβασίλεμα, τη θέα και τα πιάτα που πήραμε με την παρέα μου.

Για μένα που ακολουθώ μια χορτοφαγική διατροφή, άρα δεν τρώω ψάρια, κρέατα, αυγά και τα περισσότερα γαλακτοκομικά, είναι πολύ σημαντικό να βλέπω ένα μενού εστιατορίου που μπορεί να με ικανοποιήσει. Και το αναφέρω διότι δεν το συναντώ συχνά. Ακόμα δεν υπάρχει η κουλτούρα να σκέφτεται ένας σεφ και τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσει ο πελάτης.

Στο St. George Lycabettus είδα ότι υπάρχει η διάθεση, σίγουρα δεν είναι στον ιδανικότερο βαθμό, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση και στον εμπλουτισμό του μενού.

Τι θα φας στο εστιατόριο με τη Καλύτερη Θέα της Ευρώπης;

Ο σεφ Στέφανος Παπανικολάου έχει φτιάξει το μενού οπότε τα credits πάνε σε αυτόν, ενώ στο St. George Lycabettus θα υπάρξει κι ένα μενού για το Χρυσό Ιωβηλαίο, αφού το ξενοδοχείο συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής και θα υπάρξει ειδική γιορτή.

Στο Aromatic Spring Menu θα συναντήσετε την καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που έχετε φάει, που είναι τόσο δροσιστική και έχει μους φέτας η οποία στο ανακάτεμα δένει τόσο καλά τα υλικά και τους δίνει boost, μια υπέροχη επιλογή με γαρίδες-καταΐφι που η παρέα μου απόλαυσε στο μέγιστο και μια σαλάτα με τρυφερά σαλατικά με ψητό αχλάδι, σπασμένο παστέλι μελιού από αμύγδαλα,
προσούτο Ευρυτανίας και κρέμα τυριού τσαλαφούτι. Γενικά, στις σαλάτες παίρνει άριστα το μενού.

Μετά, στα ζυμαρικά, ξεχωρίζω το ριζότο με κρέμα από ψητά παντζάρια, φρούτα του δάσους,
κρέμα κατσικίσιου τυριού, και καραμελωμένα αμύγδαλα και αυτό με τα σπαράγγια και την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ενώ για τους κρεατοφάγους έχει σκιουφιχτά με απάκι και κρέμα γραβιέρας, συν χειροποίητο κριθαράκι Ταΰγετου με αστακό και ψητή ντομάτα με βασιλικό.

Στα κυρίως, η δική μου επιλογή ήταν τα ραβιόλι από παντζάρι με γέμιση λαχανικών (δεν πρόλαβα να δοκιμάσω το ριζότο με αρώματα Γεμιστών), ενώ οι επιλογές για τους κρεατοφάγους είναι σαφώς μπόλικες, με φιλέτο από Βιολογικό μοσχάρι με κρέμα από καψαλισμενο κουνουπίδι, ψητά σπαράγγια, βασιλομανίταρα και σάλτσα από κόκκινο γλυκό κρασί Σάμου, μυλοκόπι με άγρια χόρτα εποχής, κρέμα από κολοκάσι Ικαρίας και σάλτσα εσπεριδοειδών με λουίζα και κρόκο Κοζάνης, και Σολομός με αρωματική κινόα, αβοκάντο και σάλτσα πορτοκάλι με μαστίχα Χίου να ξεχωρίζουν.

Για το τέλος, τα γλυκά, στα οποία ξεχωρίζω το φοντάν σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης & φράουλες και τα καραμελωμένα φύλλα μπακλαβά με κρέμα γαλακτομπούρεκο και παγωτό κανέλας.

Σε όλα τα παραπάνω, να μην ξεχάσω να αναφέρω πως στον χώρο δεσπόζει η μεγάλη θήκη με κρασιά που διαθέτει το St. George Lycabettus, με μπόλικες διαφορετικές επιλογές σε λευκό, κόκκινο και ροζέ.

Και κάπως έτσι, η Καλύτερη Θέα της Ευρώπης γίνεται ακόμα καλύτερη. Προσωπικά, ό,τι άποψη κι αν έχει ο καθένας για την Αθήνα, δεν ξέρω αν θα αντάλλασσα με κάτι άλλο το να τρώω βλέποντας τον ήλιο να δύει πίσω από την Ακρόπολη. Σε πιάνει μια ωραία ανατριχίλα.

Ξενοδοχείο Saint George Lycabettus Life Style Hotel, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416000