Δεν έχει την προβολή που έχουν άλλες τοποθεσίες των βορείων προαστίων, όπως το Μαρούσι, η Κηφισιά ή το Χαλάνδρι. Και; Τα Μελίσσια έχουν το… μέλι. Μια περιοχή στην Αθήνα που πραγματικά δεν λείπει το παραμικρό.

Ποιότητα ζωής, άριστη και μοναδική. Σε μια τοποθεσία που θυμίζει ελληνικό ορεινό χωριό με όλα τα καλά της μεγαλούπολης. Πώς γίνεται αυτό το σουρεαλιστικό; Η απάντηση είναι… Μελίσσια. Τόσο απλά τόσο σύνθετα.

Μια περιοχή στην Αθήνα με εκλεκτές διευθύνσεις που έχουν μπει γερά στην κατηγορία «διασκέδαση». Εμείς, εν προκειμένω, θα σταθούμε στο κομμάτι της κρεατοφαγίας. Ξεχωρίζοντας μέσα από ένα… πολύβουο μελίσσι γεύσεων, τις καλύτερες κατά τη γνώμη μας επιλογές. Καλή σου όρεξη!

Ιδανική για καλοφαγάδες: Η περιοχή στην Αθήνα που φτιάχτηκε για να πηγαίνεις μεσημέρια Κυριακής «εκδρομή» και να τρως καλά

Μελίσσια: Η περιοχή στην Αθήνα που απολαμβάνεις (και) την κρεατοφαγία  

Zamanfou

Ένα μεζεδοπωλείο ή bistro-τσιπουράδικο όπως επίσης του αρέσει να μας συστήνεται, που σου «φωτίζει» το είναι, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα από την πρώτη στιγμή.

Το Zamanfou στα γαλλικά σημαίνει «δεν με νοιάζει», αλλά εδώ τους… νοιάζει και με το παραπάνω να μας κάνουν να περάσουμε καλά. Κάτι που καταφέρνουν με ζηλευτή αποτελεσματικότητα.

Γεύσεις της στεριάς και της θάλασσας σε έναν υπέροχο χώρο. Στις meat loving επιλογές ξεχωρίζει το μοσχαρίσιο ταρτάρ, το μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ παστινάκι, το συκώτι ταλιάτα αλλά και το ψαρονέφρι μαύρου χοίρου.

Π. Τσαλδάρη 26

Kozi’s & Sasi’s

Θες να μυηθείς στις γευστικές εκπλήξεις της νοτιοαφρικάνικης κουζίνας; Αυτό είναι το μαγαζί σου, τα Μελίσσια είναι μια περιοχή στην Αθήνα που δικαιούται να καμαρώνει και γι’ αυτό.

Κρεατικά με τρόπο που δεν έχεις ξαναφάει σε περιμένουν, μερικά είναι περισσότερο πικάντικα από όσο έχεις συνηθίσει, αλλά η λέξη που θα λες και ξαναλές όταν τελειώσεις το γεύμα σου, θα είναι μόνο μία: Νοστιμιά.

To ίδιο ακριβώς ισχύει και για το αδελφάκι του, το Sasi’s, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Η κρεατοφαγία στα καλύτερα της.

Π. Τσαλδάρη 34-36

Βλάχος

Πολυσύχναστο και διάσημο όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα αλλά και εν γένει, είναι ο ορισμός του «η αξία είναι διαχρονική».

Σπεσιαλιτέ τα χοιρινά μπριζολάκια και το πελώριο μπιφτέκι, αλλά θα κάνεις «έγκλημα» προς τον εαυτό σου αν φύγεις και παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποια από τις εκπληκτικές πίτες, σήμα-κατατεθέν αυτού του μαγαζιού.

Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11

Οι επιλογές της Λευκοθέας

Βγαλμένο από μια άλλη εποχή, σου ξυπνάει με το καλημέρα το αίσθηση του οικείου. Η γοητεία της απλότητας σε όλο της το μεγαλείο. Από το 1972 πάντα εκεί κι αυτό τα λέει όλα…

Η Λευκοθέα, όπως την λένε όλοι σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, είναι μια ταβέρνα που τιμά και αναδεικνύει την παράδοση. Κρεατικά σε γενναίες μερίδες και ένα συκωτάκι στη σχάρα που όσο θα τρως θα παραγγέλνεις και δεύτερο!

Ηρ. Πολυτεχνείου 72

Smokey Joe’s

Πρέπει να ξέρεις για να το βρεις έτσι όπως είναι «κρυμμένο» σε ένα εμπορικό. Όμως αν το εντοπίσεις, αν περάσεις την πόρτα του, αυτό ήταν. Κόλλησες για πάντα, θα ψάχνεις την πρώτη αφορμή για να ανεβείς τρέχοντας σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα!

Ένα και ένα όλα του τα μπέργκερ, το καπνιστό κρέας και οι τέλειες μαρινάδες το πάνε σε φοβερό και τρομερό level. Η τέχνη του slow cooking….

Ανδρέα Παπανδρέου 2Α

Comet

Ακόμα ένα μπεργκεράδικο, αφού τα Μελίσσια είναι μια περιοχή στην Αθήνα ευλογημένη σχετικώς.

Το μαγαζί αυτό έχει προσωπικότητα, προσωπική σφραγίδα. Και βεβαίως ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Χειροποίητες γεύσεις, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη – αυτή είναι η συνταγή της νοστιμιάς!

Σωκράτους 3