Σε έναν υποτιθέμενο διαγωνισμό για τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα πολλές περιοχές θα μπορούσαν να κονταροχτυπηθούν, Το Κερατσίνι θα ήταν δεδομένα μια από αυτές. Θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για βάθρο, έχοντας βάσιμες αξιώσεις χρυσού μεταλλίου!

Είναι η δύναμη της παράδοσης, η γοητεία του απλού που κάνουν τη διαφορά. Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν πριν από πολλά χρόνια σε αυτό το μέρος και έφεραν μαζί τους, από τον τόπο τους, μυστικά και γεύσεις που επιβιώνουν στο σήμερα.

Όπως αυτή η κόκκινη ντοματένια σάλτσα που μπαίνει στο σουβλάκι, χαρακτηριστικό των συνοικιών του δυτικού Πειραιά. Άγνωστο το πώς και από ποιόν ξεκίνησε αυτή η πρακτική, δεν μας πειράζει, το αποτέλεσμα μετράει.

Η καρδιά του Κερατσινίου χτυπάει αληθινά. Μικρές επιχειρήσεις με οικογενειακό χαρακτήρα. Εδώ τίποτα δεν θυμίζει τα θορυβώδη αστικά κέντρα, η ζωή μοιάζει να κυλάει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Μια άλλη Αθήνα. Με τα… καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα!

Κερατσίνι: Το απόλυτο must για σουβλάκια στην Αθήνα

Σουβλάκι με το Μέτρο «Ο Στέλιος»

Τα μεγαλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα; Ακριβώς. Μιλάμε κυριολεκτικά… για το μέτρο! Γιατί το μέγεθος έχει σημασία ειδικά όταν συνδυάζεται με τέτοια νοστιμιά.

Εδώ σε περιμένει η λεγόμενη «μπόμπα» με τρεις σούβλες κρεατικών της επιλογής σου και ό,τι υλικά θες. Προτείνουμε κεμπάπ, σουτζούκι για καυτερά σκηνικά, χοιρινό γύρο φρεσκότατο ή ένα μιξ γκριλ.

Επίκουρου 1

Με μυστικές σάλτσες, με γνώση μικρασιάτικη: Η περιοχή που καμαρώνει για τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Το σουβλάκι του Νικόλα

Δεν μοιάζει με τίποτα από ό,τι έχεις δοκιμάσει. Η εκλεκτή πρώτη ύλη παντρεύεται με την τεχνογνωσία και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Τυλιχτό (χοιρινό ή κοτόπουλο), ζουμερό κεμπάπ, ψητά της ώρας, πατατούλες και ορεκτικά, ο,τι και να επιλέξεις ένα είναι το σίγουρο: Αυτή είναι η γεύση της ευτυχίας!

Εσπερίδων 2

Μασαμπούκα

Νόστιμο, χορταστικό, ποιοτικό. Με διαλεγμένα κρέατα, με το μεράκι να βγαίνει μπροστά και να αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Έχει φανατικούς πελάτες που δεν το αλλάζουν με τίποτα. Είναι φανερό πως όλα έχουν δουλευτεί για να βγει κάτι που θα σταθεί επάξια σε μια περιοχή που είναι συνώνυμο του «κορυφαία σουβλάκια στην Αθήνα».

Φαναρίου 3

Ροδόπολις – Κοσμίδης

Σε ένα ήσυχο δρομάκι ένα σουβλάκι που προκαλεί… γευστικό πάταγο. Παρεΐστικο μαγαζί, ως χώρος και ως φιλοσοφία, θα βρεις συχνά πυκνά «πηγαδάκια» ατόμων που καταβροχθίζουν τα «καλούδια» που πριν από λίγο έφτασαν στα χέρια τους.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί σερί από το 1945 και αποτελεί μυστικό των καλά πληροφορημένων όταν η συζήτηση πάει στην κατηγορία «σουβλάκια στην Αθήνα». Η γλυκοκαυτερή σάλτσα του, μυστική συνταγή, που μπαίνει στο τέλος πάνω στην ανοιχτή μερίδα είναι αυτό στο οποίο όλοι υποκλίνονται. Δικαίως και προφανώς.

Ανδριανού 13

Με μυστικές σάλτσες, με γνώση μικρασιάτικη: Η περιοχή που καμαρώνει για τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Pitta House Nickelaggelo

Για να μπορείς να σταθείς τόσο γερά στα πόδια σου σε μια περιοχή… σουβλακομάνα, πρέπει να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη και να είσαι στο 100% κάθε μέρα.

Αυτό συμβαίνει σε αυτό το μαγαζί, που το δουλεύουν άνθρωποι που δεν το βλέπουν ως αγγαρεία. Το «πονάνε» ως επιχείρηση, τους αρέσει η αλλεληπίδραση με τον κόσμο και δεν κάνουν ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα.

Ρήγα Φεραίου 93

Βλάχος

Σουβλάκια με χειροποίητο γύρο (από χοιρινό λαιμό και πανσέτα που μαρινάρεται με μαεστρία) από το 1982. Κάθε μέρα ξεπουλάει και αυτό είναι το σωστό, το λογικό.

Κι εδώ «παίζει» σάλτσα με μυστική συνταγή, το είπαμε, είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής. Μπαίνει ζεστή-ζεστή με κουτάλα στο τυλιχτό. Και η απόλαυση έρχεται…

Βυζαντίου 23

Με μυστικές σάλτσες, με γνώση μικρασιάτικη: Η περιοχή που καμαρώνει για τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα