Δεν είναι μόνο τα προγράμματα γυμναστικής που μπορούν να σου αποκαλύψουν τις αντοχές και την ικανότητα σου στην άθληση και τι χρειάζεται να προσέξεις. Υπάρχουν και ειδικά τεστ αξιολόγησης που μπορείς να τα κάνεις μόνος σου και να καταλάβεις πολλά, όπως αυτό το challenge με την κάλτσα. Είναι από τα πιο παλιά τρικ για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται σε επίπεδο κίνησης, ελαστικότητας, ισορροπίας και αντοχής.

Είναι μια κίνηση που δεν της δίνουμε πολλή σημασία, που φαινομενικά μοιάζει απλά με κάτι που κάνουμε καθημερινά, αλλά αποκαλύπτει τόσα πολλά για το σώμα μας, για το πόσο fit είμαστε.

Μπορείς, λοιπόν, να βάλεις την κάλτσα σου όρθιος; Είναι το απόλυτο τεστ για να καταλάβεις αν το σώμα σου χρειάζεται φροντίδα συγκεκριμένου τύπου, αν πρέπει να δουλέψεις κάτι. Είναι μια κίνηση που απαιτεί ισορροπία, έλεγχο του κέντρου βάρους σου, του κορμού σου, ελαστικότητα στα πόδια και στα χέρια, συγχρονισμένη κίνηση και δύναμη στα πέλματα και τις γάμπες.

Για να βάλεις την κάλτσα σου, πρώτα πρέπει να σκύψεις να την πιάσεις, μετά να την συμμαζέψεις, να σηκώσεις το πόδι στο οποίο θα μπει, να σταθείς στο άλλο πόδι, να λυγίσεις το πόδι που θα τη βάλεις, να απλώσεις τα χέρια μπροστά, να τα τεντώσεις, να διατηρήσεις ισορροπία και να την τοποθετήσεις.

Το τεστ της κάλτσας που θα σου δείξει πόσο fit είσαι κι αν το σώμα σου θέλει φροντίδα - Μπορείς να τη βάλεις όρθιος/α/ο;

Αν βάλεις την κάλτσα χωρίς να χάσεις ισορροπία, είσαι καλά

Σε κάθε σημείο της κίνησης, μαθαίνεις κάτι για το σώμα σου. Όταν σκύβεις για να πιάσεις την κάλτσα, βλέπεις αν χρειάζεται να κάνεις ασκήσεις stretching. Αν χάνεις την ισορροπία σου, τότε πρέπει να δουλέψεις με το να στέκεσαι για μερικά δευτερόλεπτα με το ένα πόδι στον αέρα και να κεντράρεις το βλέμμα σου. Ή, φταίει το άλλο σου πόδι στο οποίο στηρίζεσαι, και πρέπει να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης, για να μπορεί να σε κρατήσει. Αν λαχανιάζεις, τότε μάλλον πρέπει να δουλέψεις την αντοχή σου.

Εκτός από αυτά, με το τεστ της κάλτσας μπορείς να καταλάβεις αν έχεις πόνους σε σημεία του σώματος σου, ίσως κάποια χρόνια κατάσταση που σε εμποδίζει.

Μάλιστα, μπορείς να κάνεις το τεστ ακόμα πιο εξελιγμένα, βάζοντας χρονόμετρο. Όσοι το κάνουν κάτω από τα 60 δευτερόλεπτα, είναι σε καλό επίπεδο. Όσοι το κάνουν κάτω από 30 δευτερόλεπτα, είναι σε άριστο επίπεδο σε ισορροπία, αντοχή, έλεγχο του κορμού, ελαστικότητα.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

* Με πληροφορίες από το webefit.com