Κλείσε τα μάτια και κάντο εικόνα. Καλοκαιράκι, αυλή, ιδανικά η βραδιά είναι δροσερή. Στο τραπέζι πάνε και έρχονται μεζέδες, ποτά. Γέλια, συζητήσεις για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Μια γλυκιά βαβούρα. Τι είναι η ευτυχία αν όχι αυτές οι στιγμές που ‘σαι με τους φίλους σου ή το ταίρι σου και το ζείτε αυθεντικά;

Πάλι καλά (που) στην Αθήνα είναι γεμάτος ο τόπος από μαγαζιά που υπηρετούν περίφημα την άνωθεν συνθήκη. Από στέκια που μιλούν απευθείας στην καρδιά σου, γεμίζοντάς σε με στιγμές που φυλακίζεις στην καρδιά και σου επιτρέπουν να την παλεύεις με τις έγνοιες της καθημερινότητας. Για να δούμε 5 εξ αυτών…

5 επιλογές στην Αθήνα για μεζέδες και κοψίδια για να πας σήμερα κιόλας

Μεζέδες και ατμόσφαιρα στο «όπως πρέπει»: 5 επιλογές εν Αθήναις

Κοψίδι

Μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές του χωριού παντρεύονται με νέες τεχνικές. Σε δύο περιοχές (Αργυρούπολη πλέον μετά το success story στην Καισαριανή) ένα μαγαζί που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του, σημείο αναφοράς όταν η συζήτηση πάει σε μεζέδες και κοψίδια.

Οι κρεατοφάγοι βρίσκουν τον παράδεισό τους. Σούβλες και ψητά στα κάρβουνα, η απόλαυση είναι διαρκείας.

Εθν. Αντιστάσεως 240, Καισαριανή / Γερουλάνου 137, Αργυρούπολη

Το Κουτούκι του Γρίλλη

Ένα μαγαζί που αντέχει στο χρόνο και υπάρχει λόγος σοβαρός γι’ αυτό. Οι μεζέδες του, όλα αυτά που σερβίρει γενικώς, βρίσκονται σταθερά σε άρτιο στάνταρ.

Σε ένα χώρο «παλιακό» με την ωραία έννοια, σαν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο και στην παράδοση. Όταν έχει live, όλα είναι ακόμα καλυτέρα. Το τραγούδι, οι πενιές…

Αναξαγόρα 7, Ταύρος

Της Θεάτρου το Στέκι

«Για μεζέδες πίσω απ’ τη Βαρβάκειο» λέει κάποιος από την παρέα και όσοι ξέρουν χαμογελούν, αγαλλιάζει το «μέσα» τους. Ένας χώρος που θα φας απλά και πεντανόστιμα. Σπιτική κουζίνα χωρίς «δηθενιές».

Ναι, εννοείται, θα παραγγείλεις οπωσδήποτε κεφτεδάκια (το απόλυτο must) αλλά θα κάνεις λάθος αν αγνοήσεις άλλους μεζέδες όπως το χοιρινό μπεκρή μεζέ ή σε διαφορετικά γευστικά μονοπάτια, τα ρεβύθια με κουρκουμά.

Θεάτρου 7, Αθήνα

Ραντεβού

Έχω απόψε Ραντεβού, Ραντεβού με σένα! Τραγουδάμε, μας βγήκε εντελώς φυσικά στη σκέψη αυτού του παρεΐστικου μαγαζιού στα Πετράλωνα.

Οι γεύσεις είναι αρκετά ανατολικές, τέτοιο φαλάφελ δεν έχεις φάει αλλού. Θα βρεις και ινδικές, λιβανέζικες συνταγές, θα βρεις ιδέες που παντρεύονται με τη δική μας γνώση επί του φαγητού, θα βρεις γενικώς ό,τι ψάχνεις και ακόμα παραπάνω!

Καλλισθένους 85, Άνω Πετράλωνα

μεζέδες

Ο Μίμης και η Άννα

Ένα μεζεδοπωλείο στον Κορυδαλλό που έχει χτίσει ζηλευτή φήμη σε όλη την πρωτεύουσα.  Η δημιουργικότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια κάνουν τη διαφορά, γι’ αυτό θα ακούσεις να το προσφωνούν και «γαστροκουτούκι».

Απολαμβάνεις λαχταριστούς ψαγμένους μεζέδες σε μια φοβερή αυλή. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο «μενού» προστίθεται και ζωντανή μουσική και το κέφι απογειώνεται για τα καλά!

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός