Πάμε γι’ άλλες πολιτείες ή για ένα διάλειμμα; Ή, απλά, ήρθε το αναπόδραστο τέλος εποχής που έρχεται σε όλα τα πράγματα; Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια το Nolan, ταυτίστηκε με αυτό, μετά ήρθε ο Προβελέγγιος το 2019, κι εκεί ταυτίστηκε, μετά το Sweet Nolan και κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτά τα τρία εστιατόρια μπορούν να υπάρξουν χωρίς αυτόν.

Να, που όλα γίνονται, καθώς ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε πριν 2 μέρες την αποχώρησή του από την τριάδα, η οποία θα πορευτεί αποσυνδεδεμένη, πια, από έναν σεφ που η τηλεοπτική του στάμπα τον μεγάλωσε τόσο πολύ, ώστε επισκιάζει τα πάντα γύρω του και οτιδήποτε συνυπάρχει μαζί του, απορροφάται από το όνομά του, όπως απορροφά η μαύρη τρύπα την ύλη γύρω της.

Ο σεφ ανέφερε πως «είμαι εκτός» στην ανάρτησή του και ευχαρίστησε τις ομάδες των ανθρώπων με τις οποίες συνεργάστηκε και στα 3 μαγαζιά.

Με τη σειρά τους και αυτά, αποχαιρέτησαν τον Κοντιζά με σχετικά stories, και ο Κοντιζάς θα επικεντρωθεί από δω και πέρα στο Tanpopo, το τελευταίο, χρονικά, εστιατόριό του, που άνοιξε τον Φλεβάρη του 2023, ένα ιδιαίτερο κόνσεπτ με ράμεν στο επίκεντρο, και φυσικά στον επερχόμενο επόμενο κύκλο του MasterChef.

Τι θα κάνει μετά ο Κοντιζάς;

Πολλοί θα αναζητήσουν κάποια ίντριγκα πίσω από αυτή την αποχώρηση, αλλά ο τρόπος που έγινε, αν ξέρεις λίγο τα δρώμενα στην εστίαση, δείχνει ότι ο σεφ είχε πάρει πάνω του μεγάλο όγκο πραγμάτων, σε συνδυασμό με τις προσωπικές του εμπορικές συνεργασίες, συν το ριάλιτι, και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να είναι με τους ανθρώπους του. Άλλωστε, η τηλεόραση και οι προτάσεις που φέρνει, δεν είναι για να λες διαρκώς ναι. Σκίζεσαι στη δουλειά για ένα διάστημα, μαζεύεις τα λεφτά που εσύ κρίνεις ότι σου αρκούν και μετά επανέρχεσαι στην ηρεμία σου, εξετάζοντας νέες επιλογές.

Σαφώς, ο Κοντιζάς δεν πρόκειται να καθίσει στα αυγά του, σίγουρα θα έχει προτάσεις, σίγουρα ο ίδιος θα αναζητήσει νέες ιδέες και τα επόμενα βήματά του θα έχουν μπόλικο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, και τα μαγαζιά μεγάλωσαν σε αυτό το διάστημα μαζί του, οι άνθρωποι που δουλεύουν στην κουζίνα εξελίχθηκαν και θα θέλουν σίγουρα κι αυτοί να σταθούν στα δικά τους πόδια, να διεκδικήσουν το παραπάνω και να πάρουν ένα δικό τους μονοπάτι.