Περιεχόμενα
Τι είναι αυτό που κάνει ένα εστιατόριο να συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου; Εμείς εδώ στο Intronews πιστεύουμε ότι πρέπει να παρέχει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που ενσωματώνει παραδοσιακές τεχνικές με μοντέρνες πινελιές, προσφέροντας στους επισκέπτες του εκλεπτυσμένη και υψηλής ποιότητας κουζίνα.
Η λίστα των κορυφαίων εστιατορίων με αστέρι Michelin για το 2024, σύμφωνα με το Chef’s Pencil, αναδεικνύει τα πιο πολυτελή και εξαιρετικά εστιατόρια παγκοσμίως. Αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν μενού που περιλαμβάνουν εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως καβούρια του χιονιού, λευκή τρούφα και χαβιάρι Α’ ποιότητας.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Γκίνζα Κιταφούκου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, που διακρίνεται για το εποχιακό του μενού, το οποίο περιλαμβάνει το πιάτο Echizen Crab Kiwami (καβούρια του χιονιού). Αυτό το πιάτο είναι ιδιαίτερα ακριβό, με κόστος 2.130 δολάρια, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που αντικατοπτρίζει την υψηλή γαστρονομία του εστιατορίου.
Delta: Ένα project που διαμορφώνεται με βάση 3 αρχές: Γαστρονομία, Βιωσιμότητα, Πολιτισμός
Στην Ελλάδα, το πιο ακριβό εστιατόριο με αστέρι Michelin είναι το Delta στην Αθήνα. Το μενού γευσιγνωσίας στο συγκεκριμένο εστιατόριο κοστίζει 240 ευρώ, προσφέροντας μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία.
Το μενού στο εστιατόριο περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του.
Το εστιατόριο Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Παρά το γεγονός αυτό, η Ελλάδα παραμένει μια από τις πιο οικονομικές χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά τα εστιατόρια Michelin, με τις τιμές των μενού να είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλες χώρες που φιλοξενούν εστιατόρια με αστέρι Michelin. Αυτό καθιστά την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για τους λάτρεις της γαστρονομίας που αναζητούν υψηλή ποιότητα σε πιο προσιτές τιμές.
Τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια Michelin του 2024
- Το Ginza Kitafuku στο Τόκιο, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 2.130 δολάρια.
- Ultraviolet by Paul Pairet στη Σανγκάη, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 1.230 δολάρια.
- Caviar Russe στη Νέα Υόρκη, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 975 δολάρια.
- Masa στη Νέα Υόρκη, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 950 δολάρια.
- Azabu Kadowaki στο Τόκιο, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 935 δολάρια.
- Quince στο Σαν Φρανσίσκο, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 795 δολάρια.
- Alchemist στην Κοπεγχάγη, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 760 δολάρια.
- Sazenka στο Τόκιο, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 745 δολάρια.
- Guy Savoy στο Παρίσι, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 715 δολάρια.
- Ginza Fukuju στο Τόκιο, με το μενού ανά άτομο να κοστίζει 685 δολάρια.
Για την κατάταξη των πιο ακριβών εστιατορίων με αστέρι Michelin, το chefspencil.com επικεντρώθηκε στα πιο ακριβά κανονικά ή εποχιακά μενού, εξαιρώντας εορταστικά γεύματα που προσφέρονται μία φορά τον χρόνο, όπως αυτά για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.
Επιπλέον, η τιμή που αναφέρεται συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά, αν και σε ορισμένα εστιατόρια αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή. Το ίδιο ισχύει και για τα φιλοδωρήματα ή τις άλλες κρατικές χρεώσεις (όπως η χρέωση υπηρεσιών ή ο ΦΠΑ). Οι τιμές αναφέρονται σε δολάρια ΗΠΑ και είναι στρογγυλοποιημένες για ευκολία στην παρουσίαση.
Photo Credit: Shutterstock