Είναι ένα πιάτο πολύ χειμωνιάτικο ή φθινοπωρινό. Άντε, στην καλύτερη, ανοιξιάτικο. Τόσο γιατί η βασική του πρώτη ύλη είναι σε αφθονία αυτή την εποχή, όσο και γιατί είναι αρκετά βαρύ και τα εστιατόρια αλλάζουν το μενού κάπου το Πάσχα και επιλέγουν να το αφαιρέσουν, αφού δεν πουλάει τόσο.

Μιλάμε για το χοιρινό κότσι, ένα πιάτο συνδεδεμένο με Oktoberfest, με μπίρες, με λουκάνικα, με sauerkraut, αν είσαι γερμανοθρεμμένος, αλλά η ελληνική εκδοχή είναι πάντα πιο χορταστική, ιδίως αν το πετύχεις σε χωριό. Αλλού θα είναι μαζί με κάποιο ζυμαρικό, αλλού με τραγανές τηγανητές πατάτες, αλλού με πατάτες φούρνου με μαρινάδα μουστάρδας, οι συνδυασμοί δεν έχουν σταματημό.

Αναζητήσαμε τα εστιατόρια στην Αθήνα όπου δεσπόζει αυτό το πιάτο, σε κάποια βέβαια δεν θα το βρεις μετά το Πάσχα, οπότε ό,τι προλάβεις να κάνεις, τώρα είναι η στιγμή. Σου έχουμε και κεντρικά σημεία, αλλά και παραθαλάσσια.

πιάτο

Πού θα βρεις πιάτο με κότσι στην Αθήνα

Ψαρού Γλυφάδα

📍 Λαζαράκη 14, Γλυφάδα/☎️ 2109680040

Κουκουνάρι

📍 Λ. Μεσογείων 262/☎️ 2106540400

Όρνιθες

📍 Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 3 /☎️ 2155559295

Bebi’s Restaurant

📍Χρονοπούλου 50, Άλιμος/☎️ 2109800688

Το Κρέας

Οριακά το προλαβαίνεις: Το πιάτο με κρέας που το καλοκαίρι το βρίσκεις πιο δύσκολα, πού θα το φας στην Αθήνα

📍Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα/☎️ 2103247028