Η φετινή χρονιά σε επίπεδο μυθοπλασίας, έχουμε αναφέρει σε κουραστικό βαθμό σε παλιότερα κείμενα, μας προκάλεσε μια απογοήτευση. Αν βρούμε μια σειρά από κάθε κανάλι που να μας γοήτευσε, θα είναι θαύμα. Εννοείται πως οι αστοχίες είναι για να γίνονται και πως κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων κάτι. Κι εγώ εδώ κρίνω από την ευκολία του μετά. Δεν κρίνω από πριν. Άρα, γίνονται επιλογές, κρίνονται και, θεωρητικά, μαθαίνουμε από τα σωστά και, ιδίως, από τα λάθη.

Κι η σειρά που φέρνει ο ALPHA στο πρόγραμμά του την επόμενη σεζόν, είναι μια σειρά που δείχνει ότι η τηλεόραση μπορεί και θέλει, ενίοτε, να μάθει από τα λάθη και να ακούσει τις απαιτήσεις του κοινού. Κοινού όχι αυτού που θέλει Σασμούς και Μάγισσες, αλλά κοινού που θέλει Ρέππα και Παπαθανασίου.

Όχι συγκεκριμένα αυτούς, αλλά σε αυτούς καταλήγει η ανάγκη μας να δούμε καλή γραφή στο σενάριο και μια καλή κωμωδία που μας έχει λείψει. Έχουν γίνει απόπειρες, έγιναν και φέτος, αλλά δεν άγγιξαν το νεανικό κοινό.

Ο Ρήγας, ο Ρέππάς και ο Παπαθανασίου, είναι οι τελευταίοι των Μοϊκανών και των πολύ ικανών στις καλές κωμωδίες, όχι στις φτηνιάρικες, στις κιτς αστείες, αλλά στο ποιοτικό χιούμορ και δεν είναι τυχαίο πως αν βάλεις σε έναν 18χρονο να δει το Αυστηρώς Κατάλληλο, το Κλάμα Βγήκε Απ’ Τον Παράδεισο ή το Safe Sex, θα κλάψει από τα γέλια.

Η σειρά έχει στοιχεία που τη διαφοροποιούν από την πλειοψηφία της τηλεοπτικής μυθοπλασίας

Γι’ αυτό και η σειρά Η Κατάρα Της Τζέλας Δελαφράγκα που υπογράφει το δίδυμο και θα προβάλλεται στον ALPHA τη νέα χρονιά, είναι η πιο σημαντική. Ακριβώς επειδή είναι κωμωδία και την έχουμε τόσο ανάγκη κι επειδή θέλουμε και να πετύχει για να μην απογοητευτεί το κανάλι ή τα άλλα κανάλια και στραφούν ξανά μονοκούκι στο δράμα εποχής.

Είναι σημαντική σειρά γιατί οι Ρέππας-Παπαθανασίου επέβαλαν την ανάγκη τους να μην μπουν σε διαδικασία να γράψουν 50-60-70 επεισόδια για ολόκληρη σεζόν, αλλά να αποτελείται από 14 επεισόδια. Η ουσία της συμπυκνωμένη, χωρίς περιττά στοιχεία, με κάθε σκηνή να είναι pun intende, σαρκαστική και τηλεοπτικά αναφορική, να σατιρίζει δηλαδή την υπόλοιπη ελληνική μυθοπλασία.

Όπως μας μετέφεραν από τον ALPHA, που είδαν κάποιες σκηνές αμοντάριστες, το χιούμορ βγαίνει αβίαστα και βλέπουμε τη μανιέρα των δύο προσαρμοσμένη σε μικρές λεπτομέρειες στο 2024. Κάποιες σκηνές για παράδειγμα έχουν λογική TikTok, άλλες σπάνε τον 4ο κύκλο, η σειρά μοιάζει από τις πληροφορίες να έχει και κάποια χαρακτηριστικά τύπου The Office.

Τα 14 επεισόδια θα είναι συνδεδεμένα το κάθε ένα με ένα τραγούδι, όλα τα υπογράφουν ο Γιώργος Θεοφάνους και η Αφροδίτη Μάνου και ο προγραμματισμός είναι για να κάνει πρεμιέρα η σειρά το φθινόπωρο, χωρίς όμως συγκεκριμένη ημερομηνία. Ενδεχομένως να ξεκινήσει αργότερα σε σχέση με τις άλλες για να ολοκληρώσει την διαδρομή της κάπου τα Χριστούγεννα.

Ο τελικός προγραμματισμός θα γίνει από τον ALPHA προς την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ώστε να παρουσιαστεί όλο το πρόγραμμα κάπου τον Σεπτέμβριο.

Όποτε και να βγει πάντως η σειρά, άνθρωποι της γενιάς μου και πιο κάτω, δηλαδή από 35 και κάτω, θα την περιμένουμε σαν το νερό στην έρημο, διότι και το καστ (Λεκάκη, Αντωνόπουλος, Καίτη Κωνσταντίνου, Χαλκιάς, Ρώπα) είναι σημαντικό και μας συνδέει με μνήμες του παρελθόντος, αλλά παντρεύεται και με νέες προσθήκες που γοητεύουν, όπως την Έλενα Χαραλαμπούδη, την περίφημη FiveMinutesMum που είναι από τους καλύτερους contenct creators στα social, αλλά ταυτόχρονα μια κωμική ηθοποιός που την απολαύσαμε φέτος στο Μίξερ, τη θεατρική παράσταση της Ζέτης Φίτσιου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια.

Ένα τέτοιο μιξ λοιπόν, αποτελεί ακόμα ένα «δόλωμα» για τον τηλεθεατή, ειδικά στο νεανικό κοινό και αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να τη δούμε και με μεγάλη επιθυμία να πετύχει.

Συνολικά, τέτοιες προσπάθειες θέλω προσωπικά να τις στηρίξω γιατί είναι καιρός να αλλάξει η τηλεόραση. Κι ελπίζω και η έτερη μίνι σειρά που ετοιμάζει ο ALPHA, το Να Με Λες Μαμά, που θα είναι 8 επεισόδια. Είθε να γίνει η νόρμα μας.