Τα bakeries στην Αθήνα κυριολεκτικά εξελίσσουν το ψωμί και τις ζύμες σε επιστήμη και Τέχνη, διατηρώντας τους παραδοσιακούς κανόνες και παρασκευάζοντας γεύσεις και συνδυασμούς με φυσικά υλικά που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τους ουρανίσκους. Κάθε χρόνο, βλέπουμε όλο και περισσότερα bakeries στην Αθήνα με καλύτερη τεχνογνωσία, που ανεβάζουν επίπεδο τη γευστική εμπειρία και κοιτάζουν στα μάτια τις παρισινές μπουλανζερί.

6 bakeries στην Αθήνα τόσο φρέσκα όσο και τα ζυμωτά τους που θα σε ξετρελάνουν και θα τρως μόνο πρωινό στη ζωή σου

Τι θα γευτείς σε αυτά τα bakeries στην Αθήνα

Μονόκερος

Στη μοντέρνα και σταθερής αξίας γειτονιά του Παγκρατίου, θα ανακαλύψετε ένα νέο χειροποίητο αρτοποιείο που σερβίρει φρεσκοψημένα καρβέλια, και με προζύμι, αλλά και ένα σωρό καλούδια στις αναμείξεις τους, όπως καρύδια, ξύσμα λεμονιού και πολλά άλλα.

Φυσικά πρέπει να προλάβετε να τα γευτείτε, γιατί οι ντόπιοι σπεύδουν από νωρίς το πρωί για να προμηθευτούν το… ψωμάκι τους.

Αν προτιμάτε κάτι γλυκό, ρίξτε μια ματιά στο cheesecake με βούτυρο κανέλας και πλούσια κρέμα κολοκύθας ή στη διπλή τάρτα με φουντούκι σοκολάτας! Συνιστούμε επίσης να δοκιμάσετε λίγο προζύμι με τη σπιτική μαρμελάδα πορτοκαλιού Σεβίλλης και τζίντζερ.

Φαίδρου 4, Αθήνα

Bread BC

Χρησιμοποιώντας φυσική μαγιά αργής ωρίμανσης, αυτό το νέο αρτοποιείο σερβίρει ψωμί φτιαγμένο με φυσικό προζύμι που δημιουργήθηκε μέσω μιας μακράς διαδικασίας ζύμωσης.

Πάρτε μια μπαγκέτα και ένα παραδοσιακό καρβέλι για το σπίτι ή αν θέλετε κάτι γλυκό, οι επιλογές περιλαμβάνουν Paris Brest, μια φέτα μηλόπιτα ή παραδοσιακά ελληνικά μπισκότα, όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

Jesus Crust

Εδώ θα βρείτε ψωμάκια από κάρδαμο και mini babka’s μέχρι σάντουιτς brioche και bagels με κουρκουμά -αυτός ο νέος φούρνος στο Νέο Ψυχικό είναι το τέλειο μέρος για να πιείτε έναν ποιοτικό καφέ ή ένα χορταστικό πρωινό στο πόδι.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα είδη ψωμιού -όπως ολικής αλέσεως, χαρούπι, πλιγούρι βρώμης και πολύσπορα. Αν επιθυμείτε κάτι γλυκό τα ρολά κανέλας και τα αλατισμένα μπισκότα καραμέλας ξεχωρίζουν επίσης!

Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό

Moden

Από τα πιο νέα bakeries στην Αθήνα μαζί με το Neropistolo που σου είχαμε γράψει εδώ.

Ακόμη μία νέα άφιξη στο Παγκράτι με αυτά τα υπέροχα cinnamon bun του που παρασκευάζονται με ζυμάρι το οποίο αφήνεται να ωριμάσει για δύο μέρες –για την κλασική του εκδοχή αλλά και γι’ αυτό στο οποίο προσθέτουν κρέμα βανίλια που δεν το γλυκίζει πολύ παραπάνω απ’ όσο πρέπει και το κάνει πιο δροσερό.

Σε μόλις 35 τετραγωνικά θα βρείτε υπέροχα σπιτικά γλυκά, όπως μηλόπιτα, banana bread, τσουρέκι, φιλέ αμυγδάλου που ξεφουρνίζει μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο και περιέχει μαστίχα Χίου που στέλνουν σχεδόν απευθείας από το δέντρο. Σύντομα τα Σαββατοκύριακα θα έχει και μια χορτόπιτα, συνταγή της Ηπειρώτισσας γιαγιάς Λόλας.

Πρατίνου 51, Παγκράτι

La Linda

Το 2011 η Isabella Aquilina ανοίγει το αρτοποιείο της στα «Χάμπτονς της Νότιας Αμερικής», στην Punta del Este της Ουρουγουάης, και αρχίζει να χτίζει τη φήμη του με τις empanadas και όλες του τις λιχουδιές με dulce de leche.

Από τη Νότια Αμερική, το βραβευμένο La Linda ταξίδεψε και πλέον εγκαταστάθηκε στη Γλυφάδα συγκεκριμένα, με επικεφαλής την ιδρύτρια Isabella Aquilina, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βραζιλία και έχει λιβανέζικες ρίζες.

Σε αυτόν τον νέο φούρνο θα βρείτε empanadas κλασικά, που είναι και η σπεσιαλιτέ τους, αλλά και empanadas σαν σπανακόπιτα.

Το brunch μενού του La Linda και το βραδινό που θα έρθει περιλαμβάνουν πιάτα από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, αλλά δεν θα λείπουν και οι λιβανέζικες πινελιές.

Τι θα δοκιμάσετε στον φούρνο; Προζυμένια ψωμιά, bizcochos (οι γλυκιές μπουκιές της Ουρουγουάης γεμισμένες με dulce de leche, τυρί ή custard cream), κλασικά κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat, ρολά κανέλας και τάρτες φρούτων.

Κύπρου 13, Γλυφάδα, 210 8949900

72H Artisanal Bakery

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με αγάπη που είναι το σημαντικότερο συστατικό για τα αρτοποιήματα που διαθέτει. Παράγονται από ζύμες αργής ωρίμανσης, 72 ωρών για την ακρίβεια.

Στεγάζεται στο ERGON Bakehouse Athens, στο νεοκλασικό κτίριο επί της Μητροπόλεως γωνία με Πατρώου.

Στο 72Η βρίσκουμε ψωμιά σε ποικίλες παραλλαγές, όπως το κλασικό 100% προζυμένιο καρβέλι με μάραθο και κουρκουμά, πολύσπορο μελιού με σοκολάτα ή σε μορφή ρουστίκ μπαγκέτας, ενώ λίγο πιο δίπλα εμφανίζονται οι λαμαρίνες με babka, κρουασάν βουτύρου, cardamom buns, φοκάτσια με διαφορετικά toppings, μπριός με κρέμα φιστίκι, φυλλοποιημένο τσουρέκι που λιώνει στο στόμα κ.α.

6 bakeries στην Αθήνα τόσο φρέσκα όσο και τα ζυμωτά τους που θα σε ξετρελάνουν και θα τρως μόνο πρωινό στη ζωή σου

Μητροπόλεως 27 & Πατρώου 9-11, Σύνταγμα