Οι φανς του επικού μυθιστορήματος υψηλής φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings)» είναι διπλά ενθουσιασμένοι, όχι μόνο για την σειρά που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2022 και προβάλεται στο Amazon Prime Video αλλά και γιατί επιστρέφει στην μεγαλη οθόνη!

Οι Warner Bros και New Line ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την πραγματοποίηση περισσότερων ταινιών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ». Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros Discovery, David Zaslav, ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για την παραγωγή «πολλών» ταινιών βασισμένων στα βιβλία του JRR Tolkien. Το κόστος της συμφωνίας με την Embracer Group, τη σουηδική εταιρεία παιχνιδιών που κατέχει τα δικαιώματατου Τόλκιν στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Οι ταινίες θα αναπτυχθούν μέσω της εταιρείας παραγωγής New Line Cinema της Warner Bros, η οποία δημιούργησε και την τριλογία που γύρισε ο σκηνοθέτης Peter Jackson μεταξύ 2001 και 2003. Οι ταινίες αυτές απέφεραν σχεδόν 3 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, ενώ η τρίτη σε συνέχεια ταινία, «Η επιστροφή του βασιλιά», κέρδισε 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

The Lord Of The Rings: The Rings Of Power

The Rings of Power

Η σειρά διαδραματίζεται στη Δεύτερη Εποχή, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα που εξιστορούνται στα βιβλία Το Χόμπιτ και Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Η παραγωγή έγινε απο την Amazon Studios, σε συνεργασία με την HarperCollins και την New Line Cinema, και πάντα με τη συμβολή του Ιδρύματος Τολκιν (Tolkien Estate).

H Amazon αγόρασε τον Νοέμβριο του 2017, τα πνευματικά τηλεοπτικά δικαιώματα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έναντι 250 εκατομμυριών δολαρίων, ενώ δεσμεύτηκε για μία σειρά αποτελούμενη απο 5 κύκλους, η οποία γενικά θα στοιχίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάριο, γεγονός που την καθιστά την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Το 2018, έγινε η πρόσληψη των Πέιν και ΜαΚέι. Η σειρά αρχικά βασίζεται σε συμπληρωματικό έργο του Τόλκιν, ενώ συνεργάστηκαν και με τον Σάιμον Τόλκιν, εγγονό του συγγραφέα. Βάσει της συμφωνίας της εταιρείας με το Ίδρυμα Τόλκιν, η σειρά δεν αποτελεί συνέχεια ούτε της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ούτε και της τριλογίας Το Χόμπιτ. Παρόλα αυτά, υπήρχε παρόμοιος σχεδιασμός παραγωγής, ενώ ο Χάουαρντ Σορ,ο οποίος συνέθεσε και τις δύο τριλογίες, σύνθεσε το κεντρικό μουσικό θέμα των τίτλων έναρξης του κάθε επεισοδίου της σειράς, ενώ όλη την υπόλοιπη μουσική της σειράς σύνθεσε ο Μπέαρ ΜακΚρίρι. Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ζηλανδία, μεταξύ τον Φεβρουάριο του 2020 και τον Αύγουστο του 2021. Λόγω προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, άργησε και η παραγωγή του πρώτου κύκλου να ολοκληρωθεί.

Η 2η σεζόν στην Ισπανία και το ατύχημα με το άλογο

Τα γυρίσματα της 2ης σεζόν του The Rings of Power έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβρη και μέχρι σήμερα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως σημειώνει το Lordoftheseries.gr, ενώ η παραγωγή ξεκίνησε αρχικά στο Surrey της Αγγλίας, πλέον μεταφέρθηκε στην Τενερίφη της Ισπανίας, σε μία ιδιαίτερη και “πρωτόγνωρη” γεωγραφική τοποθεσία για το Lord of The Rings, όπου φαίνεται πως θα δούμε να “ζωντανεύει” η τοποθεσία του Rhûn.

Αλογο που συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς των Amazon Studios «The Lord Of The Rings: The Rings Of Power», υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια πρόβας για μία σκηνή μάχης. «Το περιστατικό συνέβη καθώς το άλογο ετοιμαζόταν για τις πρόβες. Τη στιγμή εκείνη, παρών ήταν ένας κτηνίατρος και ένα μέλος της ομάδας ευημερίας των ζώων της American Humane Association. Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι το άλογο πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια», δήλωσε εκπρόσωπος των Amazon Studios.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, ανθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA) εξέδωσαν αμέσως μια δήλωση καταδικάζοντας το περιστατικό και καλώντας τη βιομηχανία ψυχαγωγίας να κάνει αλλαγές ώστε οι παραγωγές να μην χρησιμοποιούν αληθινά άλογα.

Οπως αναφέρουν πηγές, περισσότερα από 30 άλογα συμμετείχαν εκείνη την ημέρα για τις ανάγκες της σειράς. Η βρετανική εταιρεία «The Devil’s Horsemen» εκπαιδεύει εδώ και 50 χρόνια άλογα για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας εκπαιδευμένα άλογα έχουν εμφανιστεί στις παραγωγές «Wonder Woman», «Justice League», «Game Of Thrones» και «The Crown». Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα με άλογο που γίνεται γνωστό από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Το ζώο στεκόταν μαζί με περίπου 20 άλλα όταν υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια.

Η απάντηση της Peta για τον θάνατο του αλόγου 

Σε μια δήλωση μετά την κυκλοφορία της είδησης, η Peta είπε ότι η παραγωγή «εκμεταλλεύεται ζώα» και κάλεσε τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές να χρησιμοποιούν CGI στη θέση πραγματικών πλασμάτων.

«Φαίνεται ότι η υπόγεια ζωή με τα ορκ έχει την ίδια αξία για τους παραγωγούς του The Rings of Power, επειδή έχουν την επιλογή να χρησιμοποιούν CGI, μηχανικές εξέδρες και άλλες μεθόδους», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Peta, Lisa Lange.

«Η Peta καλεί τους δημιουργούς της σειράς – και όλους τους άλλους παραγωγούς – να αναλάβουν μία νέα δράση, που δεν θα περιλαμβάνει αληθινά άλογα».

Πληροφορίες από Guardian, wikipedia