Ήταν 8 Μαρτίου του 2005. Η Τσέλσι του Μουρίνιο ήταν μια ομάδα υπερηχητική. Η Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ και του Ροναλντίνιο επίσης. Οι δύο ομάδες κοντράρονταν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ στο Στάμφορντ Μπριτζ, στον επαναληπτικό του 2-1 του Καμπ Νου.

Ο Έιντουρ Γκουντγιόνσεν ανοίγει το σκορ μέσα σε πανδαιμόνιο. Μετά, ο Φρανκ Λάμπαρντ κάνει το 2-0 με ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Βαλντέζ. Η Τσέλσι κυριαρχεί απόλυτα και στο πρώτο ημίχρονο κάνει το 3-0 με τον Ντάμιεν Νταφ να σκοράρει με πλασέ σε τετ α τετ στο 19ο λεπτό.

Η Μπαρτσελόνα δείχνει να τα έχει χαμένα. Ένα πέναλτι της δίνει ανάσα. Το εκτελεί ο Ροναλντίνιο. Είναι μια περίοδος που ο Βραζιλιάνος έχει σκοράρει πολλά εντυπωσιακά γκολ. Και το πέναλτι μοιάζει να τον ξεκλειδώνει για να κάνει αυτό που θα ακολουθήσει.

Στο 38ο λεπτό, ο Ροναλντίνιο παίρνει την πάσα του Ινιέστα έξω από την περιοχή, στα 1-2 μέτρα από τη γραμμή. Έχει γύρω του 5 παίκτες της Τσέλσι και 6 ποδοσφαιριστές μαζί με τον Ινιέστα που κάνει κίνηση στην περιοχή.

Ο Ροναλντίνιο στέκεται ακίνητος, δεν παίρνει φόρα, κουνάει μόνο το δεξί του πόδι δίχως να το σηκώσει ολόκληρο από το έδαφος. Απλά το στρίβει. Κι όπως το στρίβει, σουτάρει με το μύτο και στέλνει τη μπάλα στη δεξιά πλευρά του Τσεχ, που δεν έχει προλάβει να πάρει χαμπάρι τι έγινε.

Η γόπα σβήστηκε. Ο καλλιτέχνης Ροναλντίνιο έχει μόλις ολοκληρώσει και απαγγείλει το ποίημα του. Μια ποίηση οπτική, άηχη, που όμως παράγει ως αντίδραση τεράστια ντεσιμπέλ. Των speakers, των φιλάθλων, όσων βλέπουν το Κάλλος και η ψυχή του φωνάζει πως θέλει να αφήσει το σώμα για να το αντικρύσει.

Η Μπαρτσελόνα αποκλείεται, η Τσέλσι θα φτάσει ως τους 4 της διοργάνωσης, αλλά ο Ροναλντίνιο τους έχει κλέψει τη δόξα. Δεν έχει υπάρξει άλλη ομάδα να προκρίθηκε σε τέτοιο επίπεδο και να ασχολούνται λιγότερο μαζί της και περισσότερο με ένα γκολ του ηττημένου.

Το cigarette goal του Ρόνι επισκίασε τα πάντα και παρέδωσε, για ακόμα μια φορά, την ποδοσφαιρική αλεγρία!