Η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων Bugatti αποκάλυψε τα σχέδια για την πρώτη της «επιδρομή» σε ακίνητα. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη 42 ορόφων στο Ντουμπάι που θα διαθέτει δύο ανελκυστήρες αυτοκινήτων.

Το Bugatti Residences, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον προγραμματιστή του Ντουμπάι, Binghatti, θα είναι το πρώτο κτίριο κατοικιών με το όνομα της κατασκευάστριας αυτοκινήτων.

 Bugatti

Η Bugatti είναι η τελευταία μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων που επεκτάθηκε σε σχεδιασμό κατοικιών, από μία σειρά εταιρείων super cars που το έχουν τολμήσει ήδη, όπως η Bentley που έχει δημιουργήσει έναν ουρανοξύστη 61 ορόφων στο Μαϊάμι Μπιτς και η Aston Martin που έχει σχεδιάσει ένα γωνιακό μαύρο σπίτι στη Νέα Υόρκη, ως μέρος της υπηρεσίας Automotive Galleries and Lairs, το 2019.

Το οικιστικό συγκρότημα Bugatti Residences πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Business Bay του Ντουμπάι, θα έχει 42 ορόφους και θα υψώνεται σαν μία καμπυλωτή κατασκευή, τυλιγμένη με μπαλκόνια σε κάθε επίπεδο.

 Bugatti

Θα περιλαμβάνει 171 διαμερίσματα, που ο κατασκευαστής χαρακτηρίζει Riviera Mansions και 11 Sky Mansion Penthouses.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η μορφή του κτιρίου και οι εσωτερικοί του χώροι έχουν διαμορφωθεί πάνω στην σχεδιαστική γραμμή των πολυτελών αυτοκινήτων της Bugatti, η οποία ιδρύθηκε το 1909.

«Γνωστές για την αταλάντευτη και αδιάλλακτη δέσμευσή τους προς την τελειότητα, η Bugatti και η Binghatti –δύο μάρκες-ορόσημο– αποκάλυψαν την πρώτη τους συνεργασία: μια πρωτοποριακή ανάπτυξη ακινήτων στην καρδιά του Ντουμπάι», δήλωσε η Bugatti.

«Η συνεργασία μεταξύ των δύο αξιοσέβαστων εμπορικών επωνυμιών στοχεύει να απεικονίσει συνεργασίες που επιτυγχάνουν την απόλυτη τελειότητα. Αντλώντας από την πλούσια και ποικιλόμορφη δημιουργική κληρονομιά και των δύο εμπορικών επωνυμιών, το έργο συνεργασίας Bugatti και Binghatti έχει στον πυρήνα του μια σχολαστικά σχεδιασμένη δομή που διαθέτει μια χαρακτηριστική πρόσοψη και συμπληρώνεται από δημιουργικά σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους».

 Bugatti

Κάθε ένα από τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη θα έχει μοναδική διαρρύθμιση και σχεδιασμό, με πρόσβαση σε ένα κυρτό μπαλκόνι, ενώ ο χώρος θα ολοκληρώνεται με μία πισίνα.

Τα ρετιρέ θα εξυπηρετούνται από δύο ανελκυστήρες αυτοκινήτων που θα καλύπτουν την απόσταση από το γκαράζ ως το ρετιρέ και θα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να παρκάρουν τα οχήματά τους απευθείας σε αυτά τα διαμερίσματα.

Αυτό προσιδιάζει στον ουρανοξύστη της Bentley στο Μαϊάμι, ο οποίος διαθέτει ανελκυστήρα αυτοκινήτων που επιτρέπει στους κατοίκους να παρκάρουν τα οχήματα απευθείας σε διαμερίσματα σε όλα τα επίπεδα.

Στον ουρανοξύστη θα περιλαμβάνεται επίσης ένα ιδιωτικό σπα, ένα κλαμπ μελών και μια «παραλία εμπνευσμένη από τη ριβιέρα».

 Bugatti

Αέρας Γαλλικής Ριβιέρας και απόλυτη κομψότητα σε όλους τους χώρους

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η αισθητική της Γαλλικής Ριβιέρας θα ενσωματωθεί σε όλο το σχέδιο.

«Ξεκινώντας από την στιγμή που πατάνε το πόδι τους μέσα στις κατοικίες, κυριαρχεί αίσθηση πληθωρικότητας, μεταφέροντας τους κατοίκους στην εμπνευσμένη περιοχή που έχει από καιρό αιχμαλωτίσει τις καρδιές των μυημένων της εκλεπτυσμένης ζωής», είπε η Bugatti.

«Με τον ίδιο τρόπο που η Bugatti μετέφρασε την ομορφιά και την κομψότητα της γαλλικής πολυτέλειας στον σχεδιασμό των σπορ αυτοκινήτων της, η Bugatti Residences φέρνει την αίσθηση της Γαλλικής Ριβιέρας σε αυτήν την ιδιωτική όαση», συνέχισε.

 Bugatti

«Με τον οργανικά γλυπτό σχεδιασμό του, το Bugatti Residences by Binghatti φανερώνει τον ιδανικό συνδυασμό ομορφιάς του πνεύματος και αίσθησης της Ριβιέρα» δηλώνουν τα στελέχη της Bugatti.