Το Ντουμπάι πρόκειται να προσθέσει άλλη μια πανύψηλη οικιστική κατασκευή στον ορίζοντα του.

Ο πύργος «Aeternitas» που αποκαλύφθηκε επίσημα σε εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα, θα είναι ο ψηλότερος οικιστικός πύργος ρολογιού στον κόσμο με εκπληκτικό ύψος 450 μέτρα, τέσσερις φορές το ύψος του Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου και 22 μέτρα περισσότερα από το ψηλότερο κτήριο κατοικιών στον κόσμο, τον Πύργο του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη.

Έτοιμος να γίνει ο δεύτερος ψηλότερος πύργος ρολογιού στον κόσμο (μετά τον Βασιλικό Πύργο του Ρολογιού της Μέκκας στη Μέκκα, Σαουδική Αραβία), ο πύργος «Aeternitas» είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων London Gate με έδρα το Ντουμπάι και του ελβετικού κατασκευαστή ρολογιών πολυτελείας Franck Muller.

«Η London Gate αγόρασε το οικόπεδο στη μαρίνα του Ντουμπάι, το οποίο είχε ήδη τις απαρχές μιας ημιτελούς κατασκευής 106 ορόφων και γνώριζε ότι το μνημειώδες μέγεθος του πύργου χρειαζόταν μια εντυπωσιακή πρόσοψη», είπε ο Τομ Χιλ, συντονιστής σχέσεων των μέσων ενημέρωσης. «Πιστεύουμε ότι το ρολόι θα φαίνεται από έξι χιλιόμετρα μακριά λόγω του τεράστιου ύψους του κτιρίου», είπε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι η πρόσοψη του ρολογιού θα έχει 40 μέτρα ύψος και 30 μέτρα πλάτος. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό που δεν έχει ξαναγίνει στο Ντουμπάι», είπε ο Χιλ.

Ντουμπάι: Κατασκευάζει τον ψηλότερο οικιστικό πύργο ρολογιού στον κόσμο

Ένας διαχρονικός πύργος στο Ντουμπάι

Ο οικιστικός πύργος θα αποτελείται από 649 μονάδες, με συνδυασμό διαμερισμάτων ενός έως τριών υπνοδωματίων, διώροφες βίλες και αρχοντικά. Με υπηρεσία καθαριότητας, υπηρεσία θυρωρείου και 24ωρο παρκαδόρο και αχθοφόρο, οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που μοιάζουν με ξενοδοχείο, αλλά με την ιδιωτικότητα και την άνεση του σπιτιού τους.

Οι κοινόχρηστες ανέσεις θα ποικίλλουν από εγκαταστάσεις υγείας, όπως γυμναστήριο, γήπεδο padel, σπα, στούντιο γιόγκα και πισίνα, έως χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως κινηματογράφο, αίθουσα μουσικής και βιβλιοθήκη. Το έργο θα παραδοθεί στους κατοίκους το 2027, σύμφωνα με την London Gate. Το όνομα του πύργου σημαίνει «αιωνιότητα» στα λατινικά και είναι εμπνευσμένο από τη συλλογή ρολογιών Franck Muller Aeternitas – ένα από τα πιο σύνθετα σχέδια της μάρκας.

Ντουμπάι: Κατασκευάζει τον ψηλότερο οικιστικό πύργο ρολογιού στον κόσμο

Μια ακμάζουσα αγορά

Ο Πύργος Aeternitas είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης στο Ντουμπάι. Τα πολυτελή ακίνητα ανθούν στο Εμιράτο και οι επώνυμες κατοικίες – συνεργασίες μεταξύ επωνυμιών σχεδιαστών και κατασκευαστών ακινήτων – αυξάνονται σε δημοτικότητα. Από τον Οκτώβριο του 2023, υπήρχαν 51 ολοκληρωμένα έργα στην πόλη, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030, σύμφωνα με την Savills Research, με μάρκες όπως ο οίκος μόδας Karl Lagerfeld, η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz αλλά και μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων.

Η London Gate ξεκίνησε την πρώτη φάση των πωλήσεών την περασμένη εβδομάδα, με διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου που ξεκινούν από 435.600 δολάρια. «Είχαμε ένα απίστευτο επίπεδο ενδιαφέροντος από την κυκλοφορία», είπε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι τις πρώτες δύο ημέρες, η London Gate πούλησε περίπου το 30% της αρχικής κυκλοφορίας των 30 ορόφων, συμπεριλαμβανομένων όλων των διαθέσιμων διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου.

Ο Χιλ πιστεύει ότι ένας παράγοντας που ωθεί το ενδιαφέρον είναι η τοποθεσία του πύργου στη μαρίνα του Ντουμπάι, όπου υπάρχει σπανιότητα τοποθεσιών για ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι ένας «εμβληματικός πύργος» όπως ο Aeternitas είναι το πρώτο έργο του είδους του που ξεκίνησε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

«Αν και αυτό είναι το πρώτο έργο επώνυμης κατοικίας της London Gate, δεν θα είναι το τελευταίο της», είπε ο Χιλ προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει την επόμενη επώνυμη συνεργασία της μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

«Ως μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά, τα ακίνητα στο Ντουμπάι πωλούνται συχνά εκτός σχεδίου, με τους αγοραστές να περιμένουν χρόνια για να δουν και να παραλάβουν την αγορά τους. Εδώ είναι όπου οι επώνυμες κατοικίες παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, ιδιαίτερα για αγοραστές από το εξωτερικό», λέει ο Χιλ. Και προσθέτει: «Όταν έχεις μια μάρκα παγκοσμίου φήμης όπως ο Franck Muller, για παράδειγμα, έχεις την ησυχία σου ότι θα σου παραδοθεί ένα προϊόν παγκόσμιας κλάσης».

Πηγή: CNN.COM

*Photo Credits: London Gate