Φωνή λαού, οργή Kal-El για την DC, η οποία πήγε να πειράξει τα ιερά και τα όσια των κόμικς και βρέθηκε με την τιμωρία της αντιεμπορικότητας. Πριν από έναν χρόνο είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσει μια νέα σειρά βιβλίων στην οποία θα αποτυπώνεται μια εκδοχή του γιου του Superman που θα είναι αμφιφυλόφιλος, με την DC να θέλει ξεκάθαρα να πιάσει το ρεύμα της εποχής, να υποταχτεί σε ζητήματα πολιτικής ορθότητας, χωρίς όμως ουσία.

Δεν μπορεί να ταυτιστεί ένας γκέι με τον Superman ή τον γιο του; Ή ένας bi; Γιατί; Ο Superman είναι ένας ήρωας που χαρακτηρίζεται από την σεξουαλικότητα του; Όχι δα. Χαρακτηρίζεται από τον ηρωισμό του. Χώρια που ένας υπερήρωας από άλλον πλανήτη, δεν συνάδει με ταυτότητες φύλου και σεξουαλικότητα. Κι αυτό ισχύει και ανάποδα. Δε μπορεί ένας straight να ταυτιστεί με τον Loki που είναι bisexual; Γιατί; Έχει καμία σχέση το bisexual με τη θέση του στον κόσμο της Marvel;

Τα παραπάνω λοιπόν εκφράστηκαν με σαφήνεια από το φανατικό κοινό της DC και των κόμικς που δεν ήθελαν να δουν τη σειρά με τη στάμπα της ταυτότητας φύλου. Δεν τους ενοχλούσε δηλαδή η επιλογή να είναι bi, αλλά το ότι έπρεπε να μπρανταριστούν τα κόμικς με αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση η DC να έλεγε «να, θα κάνουμε έναν στρέιτ Superman».

Η προσπάθεια πήγε άπατη, οι πωλήσεις ήταν από τις χειρότερες που έχιε δει η DC σε σειρά της και έτσι, το 18ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, θα είναι το τελευταίο.

Υπήρξαν αντιδράσεις ακόμα και εντός της DC για τη στάμπα της σεξουαλικότητας

Μια από τις αιτιάσεις αφορά και την πλοκή, καθώς αρκετοί απέρριψαν τον Jon Kent και τις περιπέτειες του, γιατί ήταν γεμάτες από κοινωνικά ζητήματα, όπως ξύλο στα σχολεία, αρνητές της κλιμαιτκής αλλαγής και παράνομη διακίνηση προσφύγων. Στο 5ο τεύχος της σειράς ο Jon Kent άρχισε μια ερωτική σχέση με τον πρόσφυγα και ψηφιακό ακτιβιστή Jay Nakamura και μέσα από κει έγινε το coming out του ήρωα.

Ενδεικτικό των χαμηλών πωλήσεων είναι πως το πρώτο τεύχος αυτής της σειράς έκανε μόλις 68.800 πωλήσεις, κάτι που το έκανε μόλις το 17ο ευπώλητο κόμικ τον Ιούλιο του 2021. Τον ίδιο μήνα το 110 Batman πούλησε 125.000 αντίτυπα.

Η πορεία ήταν πτωτική για τον Jon Kent που στο τέταρτο τεύχος πούλησε 37.500 αντίτυπα, όντας με αυτό το νούμερο στην 55η θέση των πωλήσεων του Οκτωβρίου του 2021. Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, οι πωλήσεις πήγαν στα 34 χιλιάρικα. Το 16ο τεύχος που κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου, είναι 19ο στη λίστα της Amazon και ως το τέλος του μήνα μάλλον προς τα κάτω θα πάει.

Παρά τις χαμηλές πωλήσεις, ο δημιουργός του, Tom Taylor, δηλώνει ενθουσιασμένος που κατάφερε να επικοινωνήσει αυτή την ιστορία στο κοινό, αλλά η DC έχει πάρει την απόφαση να μην βάλει καμία ταπέλα στον Jon Kent στη σειρά Adventures of Superman και να τον κατατάξει απλώς ως Superman, χωρίς να σημαίνει πως θα αλλάξει η σεξουαλικότητα του. Απλώς δεν θα αποτελεί κάποιο χαρακτηριστικό σχετικό με τον ηρωισμό του.

Ο Taylor πάντως, δεν ήθελε ποτέ να βάλει την ταμπέλα του bisexual στον Superman του. Ήθελε απλώς να λέγεται Superman: Son of Kal-El. O γραφίστας του κόμικ είχε παραιτηθεί πριν έναν χρόνο διαφωνώντας με αυτό και με το ότι δεν θα υπήρχε το μότο του Superman «Truth, Justice and the American Way» και μάλιστα όταν ανακοινώθηκε το φινάλε της σειράς, έκανε ένα πανηγυρικό tweet. Ξεκίνησε μάλιστα να δουλεύει και μια δική του ιδέα κόμικ, που είχε μια anti-woke λογική, με το πρώτο τεύχος να πουλάει 43.000 αντίτυπα.

Γενικώς, οι αντιδράσεις εντός DC, όπου εργάζονται φανατικοί κομικάδες που ελάχιστα τους απασχολούν ζητήματα σεξουαλικότητας, ήταν περισσότερο αντίθετα προς την επιλογή της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Black Panther: Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer για το sequel της πρώτης ταινίας δίχως τον Chadwick Boseman

Ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος James Bond; Οι παραγωγοί δίνουν νέα στοιχεία που σχεδόν τον φωταγραφίζουν

Blonde: Δείτε την Ana de Armas να μεταμορφώνεται στην Marilyn Monroe – Η μαγεία του μακιγιάζ