Παρά την επίσημη ανακοίνωση της DC και της Warner Bros. ότι θα υπάρξει και τρίτη ταινία Wonder Woman με την Gal Gadot στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Patty Jenkins στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, τελικά ακυρώνεται.

Για πολλούς, η ακύρωση αυτή δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη, καθώς η δεύτερη ταινία Wonder Woman: 1984 ήταν μία αποτυχία για κοινό, κριτικούς αλλά και εισπρακτικά. Έτσι, οι fans της ηρωίδας από την Themiskyra σταμάτησαν να ανυπομονούν και τόσο για την συνέχεια της ιστορίας της.

To Wonder Woman 3 φαίνεται να μην είναι το μόνο επερχόμενο project που αποτελεί πλέον παρελθόν. Η DC, που πλέον έχει ως «καπετάνιους» τους James Gunn και Peter Saffran, μετά την αποτυχία πολλών ταινιών και σειρών αποφάσισαν να κάνουν ένα ολικό reboot με τους χαρακτήρες των θρυλικών comics.

Με το πολυετές πλάνο τους για το νέο κινηματογραφικό σύμπαν της DC ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί στην επόμενη εβδομάδα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους κάποια δραστικά μέτρα για το νέο ρόστερ.

Η Gal μια μέρα πριν την ανακοίνωση αυτή είχε ανεβάσει στο Twitter μια δήλωση που ευχαριστούσε τους φανς της για την υποστήριξη στον ρόλο της Wonder Woman. Στην αρχή πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συνέβαινε, αλλά τώρα όλα τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να ενώνονται.

Ωστόσο, η 38χρονη αναφέρει ότι «δεν μπορεί να περιμένει για να μοιραστεί τα επόμενα βήματα της ηρωίδας». Τι θέλει να μας πει;

Το αναμφίβολο μέλλον της DC

Όσοι χάρηκαν για την επιστροφή του Henry Cavill ως Superman ας αρχίσουν να κρατούν… μικρό καλάθι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ταινία «Man of Steel 2» έχει μάλλον ακυρωθεί και αυτή, με το cameo του Κάβιλ στο επερχόμενο «The Flash» να φαίνεται πως έχει κοπεί. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του «Black Adam» στο παγκόσμιο box office το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως μάλλον ούτε το «Black Adam 2» δεν φαίνεται να παίρνει πράσινο φως.

Ωστόσο, ο Cavill άφησε τον ρόλο του Witcher για να επανέλθει ως Superman, με τον Liam Hesmworth να τον αντικαθιστά. Πλέον, από ό,τι φαίνεται ο Cavill έμεινε… άνεργος.

Οι ακυρώσεις δεν σταματούν εδώ, όμως. Το THR επισημαίνει ακόμη και φήμες που υποδηλώνουν ότι ο Jason Momoa δεν θα επιστρέψει ως Aquaman μετά το «Aquaman And The Lost Kingdom» με τον ίδιο να αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο, αυτόν του αντιήρωα Lobo σε μια δική του solo ταινία.

Αυτή η πιθανή επανεκκίνηση του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC φαίνεται πως ακυρώνει συθέμελα το σύμπαν που ξεκίνησε το Zack Snyder με το «Man of Steel». Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες έχουν γυρίσει cameo για το «The Flash», το οποίο φαίνεται πως θα έκανε reboot το DCEU, αλλά πηγές λένε ότι το στούντιο σκέφτεται να τα κόψει από την ταινία και αυτά.

Πάντως υπάρχουν τέσσερις ακόμα ταινίες οι οποίες αναμένονται για μέσα στο 2023, το «Shazam! Fury of the Gods» (17 Μαρτίου), «The Flash» (Ιούλιος), «Blue Beetle» (18 Αυγούστου) και «Aquaman And The Lost Kingdom» (Δεκέμβριος).

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την επόμενη εβδομάδα το καινούργιο πλάνο των Gunn και Saffran για τη DC.

Διαβάστε ακόμη: Dwayne Johnson, το τέλος των ψευδαισθήσεων: Το Black Adam έδειξε πως δεν είναι superhero | intronews.gr