Τα νέα για μια τηλεοπτική σειρά με ήρωα τον «Χάρι Πότερ», βασισμένη στην μεγάλη συγγραφική επιτυχία της J.K. Rowling διέρρευσαν για πρώτη φορά στις 3 Απριλίου, αλλά οι λεπτομέρειες επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη (12/04).

Κάθε σεζόν της σειράς θα βασίζεται σε ένα από τα βιβλία του franchise, με τη Warner Bros. Discovery να περιγράφει το σόου ως μια «σειρά δεκαετίας». Μάλιστα, θα περιλαμβάνει ένα εντελώς νέο καστ από τις ταινίες.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει το Χόγκουαρτς με έναν εντελώς νέο τρόπο», δήλωσε ο Casey Bloys, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του HBO & Max Content. «Ο Χάρι Πότερ είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο και είναι σαφές ότι υπάρχει μια τέτοια διαρκής αγάπη και δίψα για τον κόσμο των Μάγων. Σε συνεργασία με την Warner Bros. Television και την J.K. Rowling, αυτή η νέα σειρά του Max Original θα βουτήξει βαθιά σε καθένα από τα εμβληματικά βιβλία που οι θαυμαστές συνέχισαν να απολαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια».

Το Max θα έχει την παραγωγή σε συνεργασία με την Brontë Film and TV, και την Warner Bros. Television. Η Rowling θα είναι η εκτελεστική παραγωγός μαζί με τους Neil Blair και Ruth Kenley-Letts. Ο David Heyman βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τον εκτελεστικό παραγωγό.

Η ανακοίνωση δίνει τέλος στις εικασίες πολλών ετών σχετικά με το εάν ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ θα έκανε ή όχι τη μετάβαση στην μικρή οθόνη. Το «Variety» ανέφερε το 2021 (πριν από την εξαγορά της WarnerMedia από την Discovery) ότι η εταιρεία προσπαθούσε να αναπτύξει μια τηλεοπτική παραγωγή του «Χάρι Πότερ».

Το franchise έχει αποδειχθεί απίστευτα δημοφιλές σε ένα ευρύ φάσμα μέσων. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Harry Potter and the Philosopher’s Stone» (ή «Sorcerer’s Stone» στις ΗΠΑ) δημοσιεύτηκε αρχικά το 1997. Το τελευταίο βιβλίο, «Harry Potter and the Deathly Hallows», έκανε το ντεμπούτο του το 2007.

Εκτός από τα βιβλία, καθένα από τα οποία ήταν μπεστ σέλερ, υπήρξαν οκτώ ταινίες «Χάρι Πότερ», οι οποίες έχουν συνολικά εισπράξεις πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Υπάρχει το franchise ταινιών «Fantastic Beasts», αξιοθέατα θεματικών πάρκων, παιχνίδια και παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του βιντεοπαιχνιδιού «Hogwarts Legacy» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Υπάρχει επίσης το επιτυχημένο σόου του Μπρόντγουεϊ «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί», που αποτελεί τη συνέχεια της σειράς βιβλίων.

Photo credits: Warner Bros.