Η Village Roadshow Entertainment Group συμπαραγωγός του «The Matrix Resurrections», κατέθεσε αγωγή κατά της Warner Bros, για παραβίαση συμβολαίου. Υποστηρίζει ότι η κυκλοφορία της ταινίας ταυτόχρονα στο HBO Max και στους κινηματογράφους δεν συνάδει με την συμφωνία τους.

Σε αγωγή, που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες τη Δευτέρα, η εταιρεία ισχυρίστηκε επίσης ότι η Warner Bros, που ανήκει στη μονάδα AT&T Inc (TN), WarnerMedia, είχε μεταφέρει την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στο 2021 από το 2022 για να βοηθήσει το HBO Max να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία γνωστή ως «Project Popcorn», κατά την οποία λέγεται ότι η Warner Bros ένωσε τις ταινίες της, που κυκλοφόρησαν το 2021, ώστε να κυκλοφορήσουν στην ΗΒΟ Μax.

Η αγωγή έκανε αναφορά και σε άλλες ταινίες του box-office, όπως το «SpiderMan: No Way Home» που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021 χωρίς ταυτόχρονη κυκλοφορία σε streaming. Στη μήνυση, η εταιρεία ισχυρίζεται περαιτέρω ότι η Warner Bros αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμά της να συνεργαστεί σε έργα που είναι ακόμα στα σκαριά, συμπεριλαμβανομένου του Wonka και μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο Edge of Tomorrow.

Η απάντηση της Warner Bros

Η Warner Bros είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2020 ότι ολόκληρη η σειρά των ταινιών της για το 2021 θα ήταν διαθέσιμη στους κινηματογράφους και στο HBO Max την ίδια μέρα.  Σε ανακοίνωσή της, η Warner Bros χαρακτήρισε τη μήνυση «επιπόλαιη προσπάθεια του Village Roadshow να αποφύγει τη συμβατική τους δέσμευση να συμμετάσχουν στη διαιτησία που ξεκινήσαμε εναντίον τους την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η υπόθεση θα επιλυθεί υπέρ μας».

Οι εταιρείες πολυμέσων εντείνουν το ενδιαφέρον τους για τις πλατφόρμες ροής αντί των παραδοσιακών διόδων διανομής, κάτι που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα της ψυχαγωγίας. Να υπενθυμίσουμε ότι και η ηθοποιός, Scarlett Johansson, όταν η εταιρεία διέθεσε την ταινία «Black Widow» στη συνδρομητική της υπηρεσία Disney+, ενώ παιζόταν στους κινηματογράφους. Έφτασε σε δικαστική διαμάχη με την Walt Disney Co τελικά.